ΜΑΛΛΙΑ

Στο Tik Tok τα κορίτσια κάνουν μπούκλες με κολάν γυμναστικής στα μαλλιά τους

Pexels

Aν κάτι έχουμε μάθει παρακολουθώντας καθημερινά βιντεάκια με κάθε είδους hack (life, beauty, styling κλπ) που ξεπετάγονται στο Tik Tok, είναι να κρατάμε πλέον τον ενθουσιασμό μας και ένα μικρό καλάθι. Οι εκατομμύρια (ή μη) προβολές σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα/ μοναδικότητα/χρησιμότητα του εκάστοτε hack, πράγμα που διαπιστώνει κανείς εύκολα αν το δοκιμάσει μόνος του στο σπίτι. Παρόλα αυτά, κάποια hacks φαίνονται πολύ πολύ πειστικά, όπως για παράδειγμα το #leggingshaircurl ή αλλιώς το κόλπο που θέλει να κάνεις μπούκλες στα μαλλιά σου, μ’ ένα κολάν (ναι, αυτό της γυμναστικής).

Σε αντίθεση με το κόλπο με το σουρωτήρι– αρκετές σγουρομάλλες που γνωρίζω κρατούν ακόμη τις επιφυλάξεις τους- το hack με το κολάν για μπούκλες είναι πιο απλό, εύκολο και γρήγορο.

Στην ουσία πρόκειται για μια τεχνική που «υπόσχεται» υπέροχα waves και μπούκλες, χωρίς τη χρήση θερμότητας. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κολάν γυμναστικής και μερικά scrunchies.

@eggdressesup not sock curls but LEGGINGS curls ib: @Courtney ♬ Vanille fraise – L’Impératrice

Η όλη διαδικασία θυμίζει αυτή του curling band (που σου είχαμε δείξει πρόσφατα). Μόνο που αντί για curling band ή ζώνη από μπουρνούζι, εδώ τα μαλλιά τυλίγονται γύρω από το κολάν.

Το μεγάλο ατού του συγκεκριμένου hack όπως αναφέρουν οι Tik Tokers που το έχουν δοκιμάσει- εκτός από τη μη χρήση θερμότητας- είναι το γεγονός πως εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση στον ύπνο σε σύγκριση με το curling band και γι’ αυτό οι περισσότεροι το δοκιμάζουν λίγο πριν κοιμηθούν. Το επόμενο πρωί, ξετυλίγοντας τα μαλλιά, αποκαλύπτονται υπέροχες, χαλαρές και με όγκο μπούκλες. Όνειρο!

@hairby.anniebea Taking out my legging curls ✨ I had these in for 3 hrs on slightly damp hair. I posted on my story how they fell after an hour or so 💖 they are definitely curly at first but soften so much in the first hour! #hairtok #haircare #healthyhair #hairtutorial #heatlesscurls #leggingcurls #bigcurls #viralhair ♬ kill bill – 🩻

How To:

Αρχικά, τοποθέτησε το κολαν στην κορυφή του κεφαλιού σου και στερέωσέ το προσωρινά μ’ ένα hair clip. Χώρισε τα μαλλιά σου κάθετα, μισά- μισά, σε δύο μέρη και φέρε τα μπροστά στους ώμους. Ξεκίνα από τη μια πλευρά, τυλίγοντας μικρές τούφες γύρω από τη μία πλευρά του κολάν με φορά προς τα έξω. Επανέλαβε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά. Αφού φτάσεις στις άκρες των μαλλιών σου, γύρισε προς τα έξω τις άκρες του κολάν και στερέωσε μ’ ένα scrunchie. Φέρε τα δύο τμήματα των μαλλιών σου στο πίσω μέρος και βάλε τα μέσα στο κολάν, ώστε όλα τα μαλλιά να είναι μέσα σ΄ αυτό. Στην ουσία σαν να έχεις φορέσει ένα σκουφί μπάνιου. Κοιμήσου και το επόμενο πρωί αφαίρεσέ το. Είσαι έτοιμη!

Θα δοκίμαζες το leggings hair curl hack;

ΨΗΦΙΣΕ