ΣΩΜΑ

Στήθος και ντεκολτέ: Τα skincare συστατικά που αξίζει να έχεις στη ρουτίνα περιποίησής τους

Pexels

Το ντεκολτέ και το στήθος μας είναι δύο σημεία που οι περισσότερες αμελούμε (ή δεν μάθαμε ποτέ) να περιποιούμαστε σωστά σε καθημερινή βάση. Δεδομένου μάλιστα πως το δέρμα σ’ αυτά τα σημεία είναι πιο λεπτό -σε σχέση με άλλα μέρη του σώματος- και ευαίσθητο στα σημάδια του χρόνου, στις περιβαλλοντικές συνθήκες (έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, ζέστη κλπ), στις αυξομειώσεις βάρους, η φροντίδα της επιδερμίδας θα πρέπει να είναι μέρος μίας γενικότερης ρουτίνας αυτοφροντίδας.

 

 

Όσον αφορά τη skincare ρουτίνα του στήθους και του ντεκολτέ, πρώτος και βασικότερος κανόνας είναι η συνειδητοποίηση, αφενός πως επιδερμίδα δεν έχουμε μόνο στο πρόσωπο ή τα πόδια, αφετέρου πως το δέρμα μας σ΄ αυτά τα σημεία έχει τις δικές του ανάγκες (ενυδάτωση, σύσφιξη, εμφανίζει λεπτές γραμμές, ρυτίδες, σκούρες κηλίδες, δυσχρωμίες κλπ). Μετά τη συνειδητοποίηση, έρχεται η εφαρμογή των προϊόντων. Εδώ, τα πράγματα είναι πιο απλά. Τα ίδια προϊόντα περιποίησης (οροί, ενυδατική κλπ) που εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου, μπορείς να τα «κατεβάζεις» μέχρι την περιοχή του στήθους σου. Εναλλακτικά, μπορείς να επενδύσεις σ’ ένα skincare προϊόν με θρεπτικά συστατικά, αποκλειστικά για τη φροντίδα της επιδερμίδας σ’ αυτές τις περιοχές.

Τα skincare συστατικά για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας στο ντεκολτέ και το στήθος σου

Κι αν είσαι skincare junkie και σου αρέσει να διαβάζεις τις ετικέτες με τα συστατικά στα προϊόντα που χρησιμοποιείς, τσέκαρε τα παρακάτω συστατικά και επίλεξε τα κατάλληλα προϊόντα, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

-Μπορεί να σκεφτόμαστε τη ρετινόλη ως συστατικό που προορίζεται μόνο για το πρόσωπο, αλλά, τα προϊόντα ρετινόλης μπορούν επίσης να εφαρμοστούν στο ντεκολτέ και το στήθος για να προλάβουν ή να μειώσουν τα σημάδια γήρανσης.

-Ακόμη, τα πεπτίδια, έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και μπορούν να ενισχύσουν τον φραγμό του δέρματος. Παράλληλα, μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και να μειώσουν τις λεπτές γραμμές.

-Βασιλιάς της ενυδάτωσης, το υαλουρονικό οξύ πρωταγωνιστεί στην ενυδατική και αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος, προσφέροντας ένα plump, σφριγηλό και πιο «γεμάτο» αποτέλεσμα. Το απόλυτο όπλο ενάντια στην αφυδάτωση, τις ρυτίδες αλλά και την απώλεια όγκου.

Αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες C και E συμβάλλουν στην πρόληψη και τη διόρθωση βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες. Ακόμη, μειώνουν τις ρυτίδες, καταπολεμούν τις δυσχρωμίες και τον ανομοιόμορφο τόνο, βελτιώνοντας την ποιότητα και υφή της επιδερμίδας, επαναφέροντας τη χαμένη λάμψη της.

Αντηλιακό. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά και πολυειπωμένα. Ιδιαίτερα τώρα, το καλοκαίρι που φοράμε πιο ανοιχτά ρούχα στα σημεία του λαιμού, ντεκολτέ, στήθους, δεν πρέπει να αμελούμε να απλώνουμε και να επαναλαμβάνουμε τακτικά μία γενναιόδωρη ποσότητα αντηλιακού.