ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Stick Foundation: Πρακτικά tips για να το εφαρμόζεις σωστά στο μακιγιάζ σου

Launchmetrics Spotlight

Μερικοί το προτιμούν σε υγρή μορφή. Άλλοι, αγαπούν τις πουδρές. Η επιλογή του «ιδανικού» foundation στο μακιγιάζ είναι προσωπική υπόθεση και έχει να κάνει άμεσα με τις ανάγκες και τα «θέλω» μας ανά περιόδους. Κι αν τώρα, ψάχνει κανείς το πιο εύχρηστο foundation για εύκολη και γρήγορη εφαρμογή εν κινήσει, τότε, ένα foundation stick είναι αυτό που θα βολέψει περισσότερο.

 

 

Οι makeup artist το θεωρούν ως τον πιο εύκολο και effortless τρόπο εφαρμογής μιας βάσης, μιας και θεωρητικά, μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας από το ίδιο το tube, ενώ, ένα ακόμη μεγάλο ατού είναι πως το foundation stick έχει super βολικό μέγεθος που χωράει ακόμη και στο πιο μικρό νεσεσέρ.

Πώς θα εφαρμόσει κανείς το foundation stick like a pro στο μακιγιάζ του; Τί πρέπει να προσέξει; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω…

Πρακτικές συμβουλές για να κάνεις την τέλεια βάση με το foundation stick

-Το μυστικό για καλύτερο blending

Συνήθως, το stick foundation είναι λίγο πιο κρεμώδες από ένα foundation σε υγρή μορφή, οπότε, για να μη γίνει αρκετά λιπαρό πάνω στην επιδερμίδα, αρκετοί makeup artists συνιστούν να αποφεύγει κανείς να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του, κατά την εφαρμογή του. Έτσι, προτείνουν, να χρησιμοποιείται ένα πινέλο ή ένα βρεγμένο σφουγγαράκι για καλύτερο blending. Στο τέλος, δημιουργείται μία υπέροχη και ομοιόμορφη βάση, ανεξάρτητα από το επίπεδο κάλυψης.

Αν τώρα, διαπιστώσει κανείς ότι δεν απλώνεται και δε γίνεται γρήγορα «ένα» με το δέρμα, μια λύση είναι να το «ζεστάνει», περνώντας το πρώτα στο πίσω μέρος του χεριού μερικές φορές και έπειτα στο πρόσωπο.  Με αυτόν τον τρόπο το foundation γίνεται πιο μαλακό και διευκολύνεται η εφαρμογή του στο δέρμα.