ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Smoked eyeliner: Πώς θα πετύχεις το πιο σέξι smokey eye look με το eyeliner

Pexels

Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να κάνεις το μακιγιάζ σου. Υπάρχουν beauty tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα και γρήγορα και φυσικά, άφθονο #inspo, σε περίπτωση που θέλεις να ξεφύγεις από τα κλασικά στο makeup look σου. Κι αν δηλώνεις «δεξιοτέχνης» με το eyeliner (aka είναι μέσα στα must have του νεσεσέρ σου χειμώνα- καλοκαίρι), δεν έχεις παρά να μυηθείς- αν δεν το έχεις κάνει ήδη βέβαια- στην τέχνη του smoked eyeliner.

 

Στην ουσία, το smoked eyeliner είναι η τεχνική που συνδυάζει τη γοητεία ενός cat eye look με το μαύρο eyeliner, με την αβίαστη κομψότητα των smokey eyes. Τη θέση των σκιών στα μάτια παίρνει το eyeliner και το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό και sexy. Κι αν θέλεις ή είσαι έτοιμη να πειραματιστείς με το συγκεκριμένο μακιγιάζ, που δίνει έμφαση στα μάτια, η makeup artist και influencer, Danielle Marcan, σου δείχνει παρακάτω βήμα-βήμα πώς θα το πετύχεις μόνη σου.

Για το μακιγιάζ ματιών θα χρειαστείς: Το αγαπημένο σου μαύρο μολύβι ματιών ή eyeliner, ένα πινέλο για blending και μία μάσκαρα για να ολοκληρώσεις το eye look.

Τα πράγματα απλά. Απλώνεις το μολύβι στα μάτια σου σαν να έκανες το κλασικό cat eye look και στη συνέχεια, με το πινέλο, κάνοντας πολύ καλό blending αρχίζεις να το σβήνεις προς τα πάνω και προς τα έξω, ακολουθώντας στην πραγματικότητα τη φορά που έχει το cat eye look σου. Βάζεις την τελική πινελιά με τη μάσκαρα και είσαι έτοιμη!

Extra Tip: Αν το χέρι σου τρέμει και δυσκολεύεται να πετύχει την απόλυτα ίσια γραμμή προς στην εξωτερική γωνία του ματιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο κομμάτια σελοτέιπ και να τα εφαρμόσεις σύρριζα στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σου, από το κάτω βλέφαρο και προς τα πάνω. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αυτά ως τους μόνους οδηγούς, αρχίζεις να τραβάς μια γραμμή από το μέσο των ματιών κατά μήκος των άνω βλεφάρων με φορά προς τα έξω.

Από τη θεωρία στην πράξη: Πώς θα πετύχεις το smoked eyeliner. Πάτα play στο παρακάτω video!