ΣΩΜΑ

Σκασμένα χέρια: 3 tips με την κρέμα χεριών

Pexels

Είναι η κίνηση ματ που θα ενυδατώσει βαθιά και θα καταπραΰνει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα των χεριών σου, προστατεύοντάς την παράλληλα από τις εξωτερικές επιθέσεις και την αφυδάτωση που προκαλεί το κρύο, το τακτικό πλύσιμο, η χρήση αντισηπτικών κλπ. Ο λόγος για την κρέμα χεριών, το must have προϊόν για/στα χέρια σου.

Το μυστικό βέβαια, δεν είναι απλώς να βρεις την καλύτερη κρέμα χεριών, αλλά να τη χρησιμοποιείς τακτικά και σωστά, εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενυδάτωση. Πώς θα περιποιηθείς σωστά τα χέρια σου με την κρέμα χεριών; Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα tips.

3 tips για την κρέμα χεριών

All day

Άπλωσε την ενυδατική κρέμα στα χέρια σου αμέσως μετά το πλύσιμο ή τη χρήση αντισηπτικού. Παρά το γεγονός πως τόσο το συχνό πλύσιμο των χεριών, όσο και το αντισηπτικό συμβάλλουν στη διατήρηση της υγιεινής, ταυτόχρονα, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και αφυδάτωση στην επιδερμίδα, μιας και αφαιρούν τα φυσικά έλαια. Ένα καλό tip για να μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τα χέρια σου με την κρέμα χεριών, είναι να την αφήσεις στο νιπτήρα, δίπλα στο σαπούνι χεριών, ώστε να τη χρησιμοποιείς αμέσως μετά ή απλά να τη βάλεις στην τσάντα σου, για να την έχεις πάντα και παντού μαζί σου. Οι travel size συσκευασίες σ’ αυτή την περίπτωση είναι super βολικές.

All night

Κι αν μέσα στην ημέρα, παρά τις όποιες προσπάθειες υπενθύμισης, ξεχνάς να ενυδατώσεις και να φροντίσεις την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα των χεριών σου, το βράδυ έχεις ακόμη τον χρόνο να επανορθώσεις. Λίγο πριν κοιμηθείς, λοιπόν, φρόντισε να απλώνεις στα χέρια σου την αγαπημένη σου κρέμα ή κάποια θεραπεία χεριών που θα τα ανακουφίσει.

Το κόλπο με τα γάντια

Εγγυημένα, αυτή είναι η κίνηση που θα καταπραΰνει τα σκασμένα χέρια σου. Το μόνο που θα χρειαστείς (εκτός από την κρέμα χεριών) είναι ένα ζευγάρι ελαφριά βαμβακερά γάντια. Τα πράγματα απλά, οποιαδήποτε ώρα ή μέρα της ημέρας θελήσεις, άπλωσε την κρέμα χεριών και στη συνέχεια φόρεσε τα γάντια σου.

Στην ουσία, μ’ αυτή την κίνηση σφραγίζεις τα οφέλη της κρέμας στα χέρια σου, βοηθώντας στην ακόμη μεγαλύτερη απορρόφησή της και φυσικά, κρατάς καθαρά τα σεντόνια και το πάπλωμα στο κρεβάτι σου (αν υποθέσουμε πως εφαρμόζεις την κρέμα το βράδυ). Άφησέ τη όλο το βράδυ ή για μερικές ώρες.