ΧΕΙΛΗ

Σκασμένα χείλη: 3 φυσικοί τρόποι να τα ενυδατώσεις

Κάνει κρύο, τα χείλη σου έχουν αρχίσει να αφυδατώνονται και να σκάνε, εσύ έφυγες τριήμερο χωρίς να πάρεις το «σωτήριο» lip balm μαζί σου και #δενξέρωπωςεγινεαυτό. Μην ανησυχείς καθόλου. Δεν χρειάζεται να πας μακριά, ούτε καν να βγεις από το σπίτι. Απλά πήγαινε στην κουζίνα. Εκεί υπάρχουν τα φυσικά «υποκατάστατα» που θα δώσουν λύση στο πρόβλημά σου και θα ενυδατώσουν τα χείλη σου άμεσα.

Ελαιόλαδο

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος. Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο γνωστά φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για τις ενυδατικές, αντισηπτικές και μαλακτικές ιδιότητές τους. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε ενυδατώνει και θρέφει τα χείλη, αφήνοντάς τα απαλά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μία γενναιόδωρη ποσότητα στα χείλη σου κάνοντας απαλό μασάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας ή λίγο πριν κοιμηθείς και να την αφήσεις να απορροφηθεί.

Πράσινο τσάι

Παλιό αλλά θαυματουργό τρικ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξεις ένα πράσινο τσάι και να κρατήσεις το φακελάκι. Τοποθέτησέ το έτσι όπως είναι χρησιμοποιημένο και νωπό πάνω στα χείλη σου και πίεσέ το ταμποναριστά σε όλη την επιφάνειά τους. Άφησέ το για περίπου 5-10 λεπτά και στο τέλος αφαίρεσέ το. Δεν χρειάζεται να το ξεπλύνεις.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας το αγαπάμε και το χρησιμοποιούμε παντού. Γιατί όχι, και στα χείλη μας που σκάνε και υποφέρουν από το κρύο.Θα τα ενυδατώσει άμεσα και θα τα προστατέψει, αφήνοντάς τα πιο απαλά από ποτέ.