ΜΑΛΛΙΑ

Shullet: Αυτό είναι το κούρεμα που συνδυάζει ’80s και ’90s

Instagram/katiedownermakeup/

Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως το «it» κούρεμα του 2021. Το mullet aka χαίτη aka το punk κούρεμα που μεσουρανούσε στα 70s και 80s aka το χτένισμα του David Bowie, έκανε- κάνει φέτος δυναμικό comeback στην πιο μοντέρνα version του.

Η Rihanna, η Miley Cyrus, η Billie Eilish, η Leigh Anne Pinnock, η Keke Palmer, η Debby Ryan, η Maisie Williams – ακόμη και ο Joe Exotic από το Tiger King με το πλατινέ mullet του – είναι μερικοί μόνο διάσημοι που έχουμε δει να το υιοθετούν το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζοντάς το όσο λίγοι. Μετά από αυτούς ακολουθούν σίγουρα οι χιλιάδες χρήστες του TikTok με τα tutorials τους.

Το mullet δίνει αυτό το effortless αποτέλεσμα στα μαλλιά, που δεν απαιτεί κανένα κόπο για την προετοιμασία του, για τον απλούστατο λόγο πως είναι cool από μόνο του. Από την άλλη πλευρά, το ”shaggy cut”- υπήρξε πολύ δημοφιλές στα 90s- είναι ένα κούρεμα που το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες γυναίκες το προτιμούν. Έχει έντονο φιλάρισμα, αλλά το βασικότερο δίνει στα μαλλιά φυσικό όγκο και κίνηση, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για το καλοκαίρι. Και κάπου εδώ, ήρθε η στιγμή, να μυηθείς στο shullet.

Πώς προέκυψε το shullet;

Στην πραγματικότητα το shullet έρχεται να παντρέψει αυτά τα δύο κουρέματα aka το ”mullet” και το ”shaggy cut” και δημιουργήθηκε πρώτα στην πράξη – δηλαδή μετά από την περιγραφή του κουρέματος που ζητούσαν οι πελάτες στο κομμωτήριο και ήταν κάτι ανάμεσα στα δύο αυτά κουρέματα – και μετά ως όρος.

«Κανένας από τους πελάτες μου δεν έρχεται απευθείας να ζητήσει να κάνει το mullet (aka χαίτη) – για την ακρίβεια δεν χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη – αλλά λένε πως το θέλουν λίγο πιο μακρύ, αλλά και λίγο πιο κοντό, με περισσότερα layers και πιο shaggy» είπε χαρακτηριστικά ο hairstylist Brixton Cowie στο αμερικάνικο Glamour.

Με μία φράση για να καταλάβεις το shullet, αρκεί να σκεφτείς το κλασικό mullet με πιο πολλά layers όπως το ”shaggy cut”. Πολύ φρέσκο, τολμηρό και ανατρεπτικό, ιδανικό για lazy girls που δεν θέλουν να ασχολούνται με τις ώρες με τα μαλλιά τους, αλλά θέλουν κάτι πολύ cool.