ΜΑΛΛΙΑ

Shaggy Hair: 7 κουρέματα που μπορείς να δοκιμάσεις τη φετινή άνοιξη

Instagram/salsalhair/

Μαζί με τις τάσεις της μόδας, τα trends στα μαλλιά και το μακιγιάζ ακολουθούν, κάνοντας κύκλους μέσα στις δεκαετίες. Γνώριμες τάσεις από το παρελθόν έρχονται να μας «ξανασυστηθούν» μέσα από μία πιο μοντέρνα και updated εκδοχή, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο μία δεύτερη ευκαιρία στο σήμερα. Τα “shaggy hair” κάνουν δυναμικό comeback.

 

 

 

Προερχόμενο κατευθείαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το shaggy haircut δημιουργήθηκε από τον Paul McGregor, στα τέλη της δεκαετίας του ’60- αρχές δεκαετίας ’70 και έκτοτε είδαμε να αποθεώνεται στα κεφάλια γνωστών celebrities όπως η Farrah Fawcett, ο David Bowie, ο Mick Jagger ή η Jane Fonda. ακμή μέχρι τα 90s! Ακολούθησε ένα μικρό χρονικά διάλειμμα και να, που τα shaggy hair πρωταγωνιστούν ξανά στις τάσεις για τα μαλλιά.

Αν και θυμίζει το mullet, το shag κούρεμα χαρακτηρίζεται από μία ανομοιομορφία στα μήκη των μαλλιών- έντονες ασυμμετρίες στο μπροστινό, αλλά και στο πίσω μέρος των μαλλιών.

Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά περισσότερο για μαλλιά που έχουν ήδη φυσική κίνηση (σπαστά ή σγουρά), ενώ για πιο ανέμελο αποτέλεσμα, ένα texture spray (πχ με θαλασσινό αλάτι) μπορεί να προσθέσει extra όγκο, υφή και κράτημα- ακόμη και στα πιο λεπτά ή άτονα μαλλιά. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να συνδυάσεις το shaggy κούρεμά σου με αφέλειες ή χωρίς, μακριά layers, φράντζα στο πλάι, micro-bangs, wispy bangs, σε κάθε μήκος μαλλιών (pixie, μακριά μαλλιά, καρέ κλπ).

Κι αν είσαι έτοιμη για μία αλλαγή στα μαλλιά σου, παρακάτω θα βρεις 7 τέλεια shaggy κουρέματα που μπορείς να δοκιμάσεις φέτος την άνοιξη, για κάθε γούστο, τύπο και μήκος μαλλιών! Τι λες;

Shaggy hair με μακριά layers

Shaggy Bob με φράντζες στο μπροστινό μέρος

Curly Shag

Wispy Lob

Short Shaggy Bob

Wavy Shag

Long Shag