ΜΑΛΛΙΑ

Σγουρά μαλλιά με αφέλειες: Αυτά τα hair looks θα σε πείσουν να τις δοκιμάσεις

Δεν έχω σγουρά μαλλιά– οπότε δεν μπορώ να σου μιλήσω για την εμπειρία μου χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα προϊόντα ή δοκιμάζοντας αντίστοιχες θεραπείες στο κομμωτήριο.  Όμως, λόγω δουλειάς, έχω επαφή με κάμποσους γνωστούς κομμωτές και αρκετές φίλες σγουρομάλλες που συχνά πυκνά τις ακούω να μιλούν γι αυτά (τι κάνουν για να μη φριζάρουν, πώς τα στεγνώνουν με το πιστολάκι για να τους δώσουν σχήμα, ποια προϊόντα λειτουργούν καλύτερα σ’ αυτές κλπ). Το κούρεμα είναι μέσα στα SOS θέματα σχεδόν κάθε συζήτησης.

Τα σγουρά μαλλιά είναι σίγουρα μοναδικά και πανέμορφα, αλλά θέλουν τη δική τους ξεχωριστή και εξειδικευμένη περιποίηση, είτε αυτή αφορά το κούρεμα είτε την καθημερινή φροντίδα τους στο σπίτι. Από την άλλη μεριά, οι αφέλειες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα διαχρονικά κουρέματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο (ok, λίγο περισσότερο των Γαλλίδων). Σγουρά μαλλιά και αφέλειες μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά σ’ ένα hair look; Πώς θα δείχνει το τελικό look; Να κόψεις μακριές ή πιο κοντές αφέλειες;

Αν φλερτάρεις με μία αλλαγή στα μαλλιά σου ενόψει φθινοπώρου, τα παραπάνω, είναι σίγουρα μερικά ερωτήματα που ενδεχομένως να έχουν περάσει από το κεφάλι σου, σκεπτόμενη πως θέλεις να ξεφύγεις από το ένα, ενιαίο μήκος στην κόμη σου. Όπως όμως, συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση, η θεωρία δεν αρκεί για να πειστεί κανείς να δοκιμάσει κάτι στην πράξη. Χρειάζεται #hairinspo με παραδείγματα χειροπιαστά, δηλαδή γυναίκες που είχαν σγουρά μαλλιά και αποφάσισαν να κόψουν αφέλειες. 

Και πριν απολαύσεις 8 hair looks με σγουρά μαλλιά και αφέλειες, δεν πρέπει να ξεχνάς πως α) κάθε τύπος μαλλιών- ακόμη κι αν μιλάμε για σγουρά-  όπως και κάθε τύπος επιδερμίδας, είναι ξεχωριστός, επομένως, έχει τις δικές του ανάγκες και β) η επιλογή του hair expert είναι πολύ σημαντική για να εξασφαλίσεις το επιθυμητό κούρεμα. Γι αυτόν τον λόγο, καλό είναι να εμπιστευτείς έναν έμπειρο κομμωτή πάνω στα σγουρά μαλλιά!

8 hair looks με σγουρά μαλλιά και αφέλειες:

Αφέλειες σε σγουρά μαλλιά έως τους ώμους

Curly shag με layered αφέλειες για εσένα που δεν θέλεις να χάνεις χρόνο στο hair styling

Κοντό καρέ σε σγουρά μαλλιά + αφέλειες, για ένα πιο γαλλικό στιλ

Οι αφέλειες βέβαια ταιριάζουν και στο πιο μακρύ καρέ

Φυσικά, αγαπάμε και τα baby bangs

Τα «sun-shaped στρογγυλά layers» είναι πραγματικά υπέροχα!

Ποιος είπε πως οι αφέλειες δεν ταιριάζουν και σ’ ένα curly pixie hair look;

Οι curtain bangs aka οι πιο μακριές αφέλειες που θυμίζουν τις εμβληματικές αφέλειες της Brigitte Bardot, παραμένουν από τις πιο αγαπημένες μας