ΣΩΜΑ

Self Tan: Τα 4 βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να αποκτήσεις ηλιοκαμένη όψη (χωρίς ήλιο)

/cremedemichelle/ Instagram/

Είσαι στο γραφείο, δεν έχεις καταφέρει να φύγεις ούτε ένα ΣΚ και να κάνεις μία βουτιά στη θάλασσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να αποκτήσεις το sunkissed look των ονείρων σου. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο self tan, τα προϊόντα αυτομαυρίσματος που χαρίζουν ηλιοκαμένη όψη χωρίς να χρειάζεται να εκτεθείς στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Αυτά τα έχουμε ξαναπεί.

 

 

Αυτή τη φορά, όμως, θα κάνουμε focus στα λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να  κάνεις το self tan σωστά, τίμια και πάνω απ’ όλα σαν επαγγελματίας.

Το πρώτο βήμα που ξεχνάς: Απολέπιση, απολέπιση, απολέπιση

Το «σωστό» self tan δεν ξεκινάει από τη στιγμή που θα πιάσεις το προϊόν στα χέρια σου και θα ξεκινήσεις να το εφαρμόζεις στην επιδερμίδα σου, αλλά από την απολέπιση. Είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας αλλά και να πετύχεις ένα ομοιόμορφο μαύρισμα. Βάλε στο πρόγραμμα λοιπόν, να κάνεις ήπια απολέπιση στο σώμα σου, 2-3 φορές την εβδομάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία με πιο «σκληρή επιδερμίδα» όπως οι αγκώνες, τα γόνατα, οι αστράγαλοι.

Το μυστικό που υποτιμάς

Επανάλαβε μετά από εμένα: Πετυχημένο self tan χωρίς super ενυδατωμένη επιδερμίδα, δεν νοείται. Τι σημαίνει αυτό; Πριν καν ακόμη αγγίξεις το μπουκάλι του self tan, φρόντισε να είσαι πάρα πολύ καλά ενυδατωμένη. Παντού, αλλά κυρίως στα πιο «δύσκολα» σημεία, όπως πίσω από τους αστραγάλους, τους αγκώνες, τα γόνατα, ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Μάλιστα, πολλοί επαγγελματίες προτείνουν ακόμη και να περάσεις με πινέλο kabuki την ενυδατική σου σε αυτές τις περιοχές τους σώματός σου, για να αποφύγεις τις μετέπειτα διχρωμίες.

Δεν δίνεις προσοχή στα σημεία

Τα πράγματα απλά: Με την ίδια λογική που απλώνεις την ενυδατική παντού, καλό είναι να απλώσεις και το self tan παντού. Μην ξεχνάς το πάνω μέρος των χεριών σου ή την περιοχή γύρω από τα πέλματά σου. Χρησιμοποίησε ένα υγρό μαντηλάκι για να καθαρίσεις τυχόν λεκέδες όπως στα νύχια ή κάτω από τα πόδια σου.

Δεν αφήνεις τα προϊόντα self tan να στεγνώσουν τελείως

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αρχίσει να ξεβάφει το self tan σε όοοοοολα τα ρούχα σου. Γι’ αυτό το λόγο, για να αποφύγεις, δηλαδή, κάθε απρόοπτο, καλό είναι να διπλασιάσεις τον προτεινόμενο χρόνο αναμονής που δίνεται στις οδηγίες του προϊόντος και έπειτα να φορέσεις τα ρούχα σου. Απόφυγε τα λευκά γιατί ποτέ δεν ξέρεις.