ΠΡΟΣΩΠΟ

Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες αισθάνονται πιο όμορφες

Η εταιρεία Clinique, η οποία μέσω της καμπάνιας της #FaceForward ενθαρρύνει τις γυναίκες να βάλουν στόχους και να τους πετύχουν, πρόσφατα έκανε κάτι ακόμα προκειμένου να κάνεις τις γυναίκες να κατανοήσουν και να διατηρήσουν την ομορφιά τους, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Πάνω από 8.000 γυναίκες σε 15 διαφορετικές χώρες του πλανήτη, ηλικίας 18 και άνω, συμμετείχαν στην έρευνά της. Οι ερωτήσεις ήταν τέτοιες ώστε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εμφάνισή μας στο πώς αισθανόμαστε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα “κατά μεσο όρο, οι γυναίκες ένιωσαν/ ή θα νιώσουν περισσότερο όμορφες στην ηλικία των 27”. Αλλά οι γυναίκες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας διαφωνούν. Σε αυτές τις χώρες η ομορφιά πιάνει ταβάνι στην ηλικία των 32, όπου οι προσωπικοί παράγοντες, όπως οικογένεια και επιτυχία, παίζουν σημαντικό ρόλο στο πόσο “όμορφες” βλέπουν τον εαυτό τους.

Ακόμα, η έρευνα αποκάλυψε πως “9 στις 10 γυναίκες είπαν πως όταν δείχνουν ωραίες, νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους. Και το 72% συμφώνησε πως τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία”.

Τι, λοιπόν, μας κάνει χαρούμενες; Δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση. Οι οικογενειακές σχέσεις, η υγεία, η φιλία και τα παιδιά είναι ανώτερα της εξωτερικής εμφάνισης. Αν και παράγοντες, όπως βάρος και ομορφιά, παίζουν σημαντικό ρόλο όταν δεν αισθανόμαστε καλά.

Εσύ, σε ποια περίοδο της ζωής σου ένιωσες ομορφότερη;