ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να απλώσεις το ρουζ σου για πιο νεανική όψη

Imaxtree Imaxtree

Ανεξάρτητα από την εποχή και το είδος του μακιγιάζ που προτιμάς (πιο φυσικό, πιο έντονο) το ρουζ θεωρείται μέσα στο top 5 των καλλυντικών που έχει κάθε γυναίκα στο νεσεσέρ της.

Δίνει ένα φυσικό αναψοκοκκίνισμα στα μάγουλα και μία υγιή λάμψη σαν να γύρισες μόλις από μία μεγάλη βόλτα στην εξοχή, ενώ είσαι ακόμη στο γραφείο. (#σε_καταλαβαίνω). Ήξερες όμως, πως η στρατηγική τοποθέτησή του στο πρόσωπό σου μπορεί να δώσει ένα άμεσο εφέ lifting, κάνοντάς το να δείχνει πιο ανανεωμένο και νεανικό;

 

Κι αν νόμιζες πως η σωστή εφαρμογή ξεκινά από τη στιγμή που θα το απλώσεις στα μάγουλά σου, κάνεις λάθος. Όπως αναφέρει η makeup artist Bobbi Brown, η σωστή προετοιμασία ξεκινά με τη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αυτό είναι εξάλλου το μυστικό για να πετύχεις μία υγιή λάμψη εκ των έσω. Ακολουθεί το foundation- εκτός κι αν έχεις χρησιμοποιήσει BB/CC cream- και στη συνέχεια το ρουζ.

Διάλεξε αυτή την απόχρωση ρουζ που είναι κοντά στη φυσική απόχρωση των δικών σου ζυγωματικών και άρχισε να την απλώνεις με τον παρακάτω τρόπο. Ξεκίνα από τα μάγουλά σου και συνέχισε «τραβώντας» το χρώμα προς τα έξω, προς τα ζυγωματικά (χωρίς αυτό να σημαίνει πως χρειάζεται να φτάσεις έως τη γραμμή των μαλλιών σου) . Ολοκλήρωσε το look σου, απλώνοντας ένα ρουζ σε μία πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση με το πινέλο ακριβώς στο κέντρο των μήλων σου. Με αυτόν τον τρόπο τα μάγουλά σου δείχνουν πιο σμιλευμένα, δίνοντας παράλληλα το εφέ της ανόρθωσης. Εμείς, θα το δοκιμάσουμε σίγουρα.