ΠΡΟΣΩΠΟ

Ρυτίδες κάτω από τα μάτια: 3 αντιγηραντικά συστατικά που βοηθούν

Pexels

Γνωρίζουμε πως η γήρανση της επιδερμίδας είναι μία φυσική διαδικασία και πως ο χρόνος που περνά, δεν γυρίζει πίσω.  Το δέρμα αρχίζει να χάνει σταδιακά τη δομή και την ελαστικότητά του με τα χρόνια (μειώνεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη), με αποτέλεσμα, οι ρυτίδες να γίνονται πιο βαθιές και πιο έντονες. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε, πως ο τρόπος ζωής μας- κακές συνήθειες όπως το να ξεχνάμε το αντηλιακό- μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης στο πρόσωπό μας, όπως για παράδειγμα, να κάνει πιο έντονες τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια μας.

 

 

Κι όπως έχουμε ξαναπεί, η επιδερμίδα γύρω και κάτω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτή, μάλιστα έως και πέντε φορές πιο λεπτή από ό,τι στο υπόλοιπο πρόσωπο, με αποτέλεσμα εκτός από ευαίσθητη, να εμφανίζει πρώτη σημάδια γήρανσης. Γι αυτό το λόγο, η επιλογή ενός εξειδικευμένου προϊόντος που στοχεύει στην περιοχή των ματιών περιέχοντας τα κατάλληλα skincare συστατικά, είναι απαραίτητη. 

3 αντιγηραντικά συστατικά που βοηθούν στο να μειώσεις τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια σου:

Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ο πρωταθλητής της αντιγήρανσης. Έτσι, εκτός από την επιδερμίδα του προσώπου, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα ευεργετική στην περιοχή των ματιών, αντιμετωπίζοντας και προλαμβάνοντας ζητήματα όπως οι μαύροι κύκλοι, οι ρυτίδες κάτω και γύρω από τα μάτια και τα σημάδια κούρασης.

Μία κρέμα ματιών με ρετινόλη, λοιπόν, θα ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και θα βελτιώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες στην περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια. Παράλληλα, ανάλογα με τη σύνθεσή της μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των μαύρων κύκλων και των πρηξιμάτων, κάνοντας την επιδερμίδα να φαίνεται συνολικά πιο σφριγηλή και νέα.

Βιταμίνη C

Εάν οι μαύροι κύκλοι είναι ένα ακόμη ζήτημα που εκτός από τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, σε απασχολεί στην περιποίηση των ματιών σου, αναζήτησε μία κρέμα ματιών με βιταμίνη C. Το φως του ήλιου, το μπλε φως κλπ δημιουργούν οξειδωτικό στρες, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση και τη μελάγχρωση και σ’ αυτό το σημείο του προσώπου.

Αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, βοηθούν στον φυσικό κύκλο αναζωογόνησης του δέρματος, μειώνουν την όψη των μαύρων κύκλων, καταπολεμούν τα σημάδια γήρανσης (όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες), ενισχύουν τη λάμψη, φωτίζοντας την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια.

Αντιγηραντικά συστατικά που βοηθούν στο να μειώσεις τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια: SPF

Στην περίπτωση του αντηλιακού οι πολλές εξηγήσεις είναι θαρρώ περιττές, πόσο μάλλον αν είσαι πιστή αναγνώστρια της beauty στήλης. Η έκθεση στην UV ακτινοβολία, ακόμη κι αν δεν είναι άμεση, «επιταχύνει» τη γήρανση της επιδερμίδας μειώνοντας την ελαστικότητά της- ναι, ακόμη και κάτω από τα μάτια σου- και γι αυτό το λόγο, η εφαρμογή αντηλιακού επιβάλλεται! Δεν χρειάζεται απαραίτητα να προμηθευτείς ένα ξεχωριστό αντηλιακό αποκλειστικά για την περιοχή κάτω μάτια σου (ενδεχομένως σε μορφή stick), αλλά να απλώνεις σωστά και σ΄αυτό το σημείο (εφαρμόζοντας και την κατάλληλη ποσότητα) το αντηλιακό του προσώπου σου. Επιπλέον, μην ξεχνάς να φοράς γυαλιά ηλίου και καπέλο πριν την έκθεση στον ήλιο!

Η αναζήτηση των κατάλληλων συστατικών στα skincare προϊόντα που χρησιμοποιείς σ’ αυτό το σημείο του προσώπου σου, όμως, είναι μόνο ένα μέρος της συνολικής περιποίησης του. Ο τρόπος ζωής, η διατροφή, ο ύπνος κλπ είναι μερικοί ακόμη παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνιση της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια.