ΕΡΕΥΝΑ

Πώς το κόκκινο κραγιόν (μπορεί να) κάνει τη ζωή σου καλύτερη

Το κόκκινο κραγιόν είναι ένα διαχρονικό κι αγαπημένο προϊόν ομορφιάς, το οποίο προσκυνάμε όταν θέλουμε να νιώσουμε περισσότερο γυναίκες ή όποτε ξυπνάμε και αισθανόμαστε πως ακτινοβολούμε θηλυκότητα. Με κόκκινα χείλη, μια γυναίκα νιώθει και είναι σίγουρα περισσότερο σέξι ακόμα κι όταν φοράει τζιν κι ένα T-shirt.

Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν αν εκτός από το πόσο όμορφα σε κάνει να νιώθεις, το κόκκινο κραγιόν σου κάνει όντως καλό; Σύμφωνα λοιπόν με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του οίκου Chanel και ερευνητές του Gettysburg College το 2013, τα έντονα κόκκινα χείλη μπορούν αποδεδειγμένα να μας κάνουν να δείχνουμε νεότερες με την πάροδο του χρόνου. Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα μας σκουραίνει, αλλά τα μάτια, τα χείλη και τα φρύδια γίνονται πιο χλωμά.

Ένα έντονο, κόκκινο χρώμα στα χείλη, εξισορροπεί αυτή την δυσχρωμία, κολακεύει συνολικά την επιδερμίδα μας και κάνει το δέρμα μας να λάμπει.

 

Επίσης, όταν φοράμε κόκκινο κραγιόν, βγάζουμε και περισσότερες selfies. Το CoverGirl συνεργάστηκε με το Harvard και μίλησαν με 1000 γυναίκες για τις συνήθειές τους σχετικά με τα κραγιόν που χρησιμοποιούν. Αποδείχτηκε πως εκείνες που φορούν κάθε μέρα κόκκινο κραγιόν, βγάζουν κατά μέσο όρο 3 selfies την εβδομάδα, ενώ όσες νιώθουν ασφάλεια με ένα απαλό ροζ ή πιο nude τόνους, ανεβάζουν περίπου 1 selfie την εβδομάδα. Τι σημαίνει αυτό; Φυσικά όταν βγάζεις selfie, το κάνεις επειδή νιώθεις όμορφη.

Άρα το κόκκινο κραγιόν είναι η απόδειξη πως όσο περισσότερο τολμάς και το φοράς, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σου χαρίζει.

Σε μια άλλη έρευνα που διεξήχθη από το Harvard και την Procter & Gamble και αφορούσε στις γυναίκες και το πώς συνηθίζουν να βάφονται στον χώρο εργασίας τους, τα αποτελέσματα ήταν εξίσου θριαμβευτικά για το κόκκινο κραγιόν.

Οι γυναίκες ένιωθαν πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν ήταν γενικά πιο έντονα βαμμένες στο γραφείο.

 

Όταν ζήτησαν τη γνώμη από περισσότερους από 100 ενήλικες για ορισμένες φωτογραφίες γυναικών που ήταν ελαφρώς, αλλά και πιο βαριά μακιγιαρισμένες, τα αποτελέσματα δεν ήταν μάλλον τα αναμενόμενα (τουλάχιστον για μένα). Σύμφωνα λοιπόν με την πλειονότητα, οι γυναίκες που φορούσαν πιο έντονο μακιγιάζ (σκούρες σκιές στα μάτια και πιο σκούρα κραγιόν), αντιμετωπίζονταν ως πιο ικανές. Ακούγεται αρκετά χαζό, αλλά δε θα πάθεις τίποτα να το δοκιμάσεις, την επόμενη φορά που θα ζητήσεις αύξηση.

Στην περίπτωση που είσαι σερβιτόρα, barista ή bar woman, το κόκκινο κραγιόν θα σου φέρει καλύτερα tips, αλλά πιθανότατα μόνο από πελάτες αρσενικού γένους.

 

Σύμφωνα με την έρευνα του γαλλικού Université de Bretagne-Sud, τα έντονα κόκκινα χείλη μιας σερβιτόρας τρελαίνουν τους άντρες πελάτες, αλλά δεν επηρεάζουν καθόλου τα tips των γυναικών. Το μόνο σίγουρο είναι πως με κραγιόν άλλου χρώματος, τα χρήματα που έβγαζαν από τα tips ήταν πολύ λιγότερα.

Δε χρειάζονται άλλα επιχειρήματα για να σε πείσω. Απλά βρες την απόχρωση εκείνη που ταιριάζει στην επιδερμίδα και το στιλ σου, βάλτο, νιώσε θεά και τράβα τα βλέμματα όλων. Είναι τρομερό που ενώ πρόκειται για κάτι τόσο κοινό στα γυναικεία νεσεσέρ, πάντα κάνει εντύπωση όποια το φοράει.