ΜΑΛΛΙΑ

Πώς να σώσεις τα σγουρά μαλλιά από τη λιπαρότητα

Ξέρεις πια ότι το καθημερινό λούσιμο δεν είναι καλό. Και για τα μαλλιά σου αλλά και για σένα την ίδια που πρέπει κάθε μέρα να αφιερώνεις χρόνο για να τα λούζεις και να τα χτενίζεις. Γι' αυτό οι ειδικοί έχουν μεριμνήσει και μας έχουν δώσει το μαγικό spray που λέγεται dry shampoo. Ακόμα κι αν δεν τοχειρίζεσαι άνετα ακόμα ή θεωρείς ότι είναι ένα προιόν που έρχεται να ροστεθεί στη λίστα με αυτά που σε κάνουν απλά υπερκαταναλωτική, δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς τη χρησιμότητά του.

Όταν τα μαλλιά σου είναι κανονικά, ίσια ή ελαφρώ σπαστά, δεν είναι ξηρά αλλά ούτερ λιπαρά, τότε υποθέτω δεν θα έχεις μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά στην εφαρμογή του dry shampoo. Αν όμως τα μαλλιά σου είναι σγουρά ή πολύ σγουρά τότε η εφαρμογή γίνετια λίγο δυσκολότερη. Μη σκας όμως! Χρειάζεται απλά να είσαι πιο προσεκτική και να ακολουθείς τα σωστά βήματα, τα οποία είναι:

1. Ανακαινείς πολύ καλά το μπουκάλι πριν τη χρήση.

2. Το κρατάς σε μία απόσταση από τα μαλλιά σου. Μην τρομάξεις αν δεις μερικές άσπρες κουκίδες. Δεν έκανες λάθος.

3. Κάνε χωρίστρα σε διαφορετικά μέρη, αριστερά δεξιά και στο κέντρο και ψέκασε με τον ίδο τρόπο.

4. Υπομονή για 30” για να δράση το dry shampoo και να απροφήσεις τη λιπαρότητα.

5. Τώ είσαι έτοιμη! Αν τα λευκά παραμένουν τότε απομάκρυνέ πιέχοντας ελαφρώς με τα ακροδάχτυλα στην περιοχή ή πολύ προσεκρτικά με μία μπατονέτα. Θέλεις να διώξεις τα ενοχλητικά λευκά όχι να αφαιρέσεις το προϊόν.