ΔΕΡΜΑ

Πώς να ξυρίσεις τα πόδια σου χωρίς να τα ερεθίσεις

Αν είσαι από αυτές που μισούν την αποτρίχωση ή απλά δεν έχουν λόγο να την κάνουν και συνεχίζεις το ξύρισμα τότε σίγουρα αυτά τα tips θα σου φανούν πολύ χρήσιμα. Ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα που ερεθίζεται εύκολα και την όταν περνάς το ξυράφι το αίμα τρέχει ποτάμι, τότε πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου.

Αλλά και να μην έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, το ξύρισμα των ποδιών ειδικά δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται (μιλάω από προσωπική εμπειρία). Γι’ αυτό μάθε να φροντίζεις και να προστατεύεις την επιδερμίδα σου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ξύρισμα με τους εξής τρόπους.

Βάλε σειρά

Συνήθως ξυρίζεις τα πόδια σου την ώρα που κάνεις μπάνιο και είναι πολύ λογικό. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι να ξυρίζεσαι πάντα στο τέλος. Κάνε το λούσιμο και μετά ξεκίνα το ξύρισμα αφού οι πόροι σου θα έχουν ανοίξει και θα είναι πιο μαλακοί. Έτσι η επιδερμίδα σου θα είναι πιο φιλική προς το ξυράφι.

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου

Πριν το ξύρισμα καλό είναι να απλώσεις ένα gel ή μία κρέμα ξυρίσματος. Έχεις πολλές επιλογές διαθέσιμες στην αγορά. Εναλλακτικά μπορείς απλώσεις λίγο από το conditioner ή το από το λάδι σώματος, τα οποία θα μαλακώσουν επίσης τους πόρους και το ξυραφάκι θα γλιστράει πάνω στο πόδι.

 

Χλιαρό νερό μόνο

Αν είσαι από αυτές που γεμίζουν το μπάνιο με ατμούς μπορώ να σε καταλάβω αλλά δεν μπορώ να σε αφήσω να το συνεχίσεις. Τουλάχιστον όχι αν ξυρίζεις τα πόδια σου. Το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα και μόνο αυτό δεν έχεις ανάγκη την ώρα του ξυρίσματος. Καλύτερα χρησιμοποίησε χλιαρό νερό και στο τέλος λίγο πιο δροσερό για να έχεις πιο λεία και σφιχτή επιδερμίδα.

Ενυδάτωση SOS

Ελπίζω ότι είναι πλέον αυτονόητη η ενυδάτωση μετά το μπάνιο όλου του σώματος. Μετά το ξύρισμα η ανάγκη είναι πιο επιτακτική απλά καλό είναι να αποφύγεις τις κρέμες που δεν έχουν πολλά αρώματα και χωρίς αλκοόλ για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς.

Το σωστό ξυραφάκι στο σωστό μέρος

Ξέρεις ότι πρέπει να αλλάζεις πολύ συχνά το ξυραφάκι σου για να είναι αποτελεσματικό αλλά και για να αποφύγεις τα βακτήρια που αναπτύσσονται από τις χρήσεις. Αναφορικά με το τελευταίο, το ξυραφάκι όσο το χρησιμοποιείς πρέπει να το αποθηκεύεις σε ένα μέρος που είναι στεγνό καθώς είναι γνωστό ότι η υγρασία ευνοεί  την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων.