ΜΑΛΛΙΑ

Πώς να αποκτήσεις υγιή και λαμπερά μαλλιά

Το Weddingplan.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr σας δίνουν tips και συμβουλές για την ωραιότερη μέρα της ζωής σας.

Σίγουρα σας έχει τύχει και εσάς, να παρατηρείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μια ελαφριά τριχόπτωση, ή αυξημένη. Αυτό σαφώς και μπορεί να συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους. Αδιαπραγμάτευτα, για εμάς τις γυναίκες, τα υγιή και λαμπερά μαλλιά αποτελούν ένα πολύ δυνατό όπλο ομορφιάς. Ακριβώς γι’ αυτό, οφείλουμε να τα φροντίζουμε και να βρίσκουμε τρόπους για να είναι και να δείχνουν όλο και πιο υγιή. Ποιες τροφές λοιπόν, βιταμίνες και συμπληρώματα είναι αυτά που βοηθούν τα μαλλιά μας; Παρακαλώ την προσοχή σας ωραίες μου κυρίες, τα πράγματα εδώ είναι κρίσιμα!

Για αρχή λοιπόν, έρχομαι να σας μιλήσω για τις γνωστές σε όλες μας πρωτεΐνες. Αποτελούν το κύριο συστατικό των ινών των τριχών και όπως μπορείτε να καταλάβετε,  η μειωμένη πρόσληψη πρωτεϊνών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των τριχών. Tην πρωτεΐνη μπορούμε να την βρούμε σε κρέας, αυγό, γάλα και τα παράγωγά τους φυσικά. Στη συνέχεια, το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του κολλαγόνου και την διασταυρούμενη σύνδεση των ινών της κερατίνης. Η έλλειψη της βιταμίνης C, οδηγεί στην εμφάνιση πολύ σγουρών τριχών, σε περιθυλακική υπερκεράτωση και αιμορραγία. Για περισσότερο ασκορβικό οξύ λοιπόν, φρούτα και λαχανικά απαραιτήτως!

Επιπλέον, η τριχόπτωση είναι κατάσταση που συνδέεται με την ανεπάρκεια του ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που προωθεί την παραγωγή των κυττάρων, την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των ιστών. Βρίσκεται στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως ψάρια, πουλερικά, στρείδια, γαρίδες, μύδια. Τα προϊόντα ολικής άλεσης και οι ξηροί καρποί εμπεριέχουν επίσης ψευδάργυρο να θυμάστε! Συνεχίζουμε λοιπόν με τη  βιταμίνη Β12, η ανεπάρκεια της οποίας συνήθως παρουσιάζεται στους χορτοφάγους. Μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση γκρίζων μαλλιών. Πηγές της βιταμίνης αυτής είναι το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά.

Δε θα μπορούσαμε να κλείσουμε το συγκεκριμένο κείμενο με το βασικότερο όλων και ακριβώς για αυτό το αφήσαμε για το τέλος. Νερό. Η επαρκής ενυδάτωση είναι ένας βασικός παράγοντας στην υγεία των μαλλιών, συμβάλει θετικά στη διατροφή κατά της τριχόπτωσης και στην προώθηση της καλής υγείας γενικότερα. Μην το αμελείτε. Να πίνετε τακτικά και όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακολουθείστε τα παραπάνω και δε θα χάσετε!

 

Διάβασε ακόμα στο Weddingplan.gr:

“I dreamt of a Butterfly” by Katia Delatola

Στέφανα Γάμου Jennifer’s

Διάβασε τις νέες τάσεις στα νυφικά χτενίσματα