ΝΕΡΟ

Πώς η θερμοκρασία του νερού επηρεάζει το δέρμα σου

Το νερό είναι πηγή ομορφιάς, ευεξίας, ζωής γενικότερα. Ξέρω ότι είναι πολύ βαρετό να ακούς για ακόμα μία φορά για το νερό και το πόσο καλό κάνει αλλά θέλω να σου πω ότι αυτό το post θα σου μάθει περισσότερα για το ρόλο που παίζει η θερμοκρασία του στο δέρμα σου και πως μπορεί να σε βοηθήσει.

Στην προσωπική σου περιποίηση, από το ντους και το λούσιμο μέχρι το πλύσιμο του προσώπου σου το νερό είναι βασικό στοιχείο. Γι’ αυτό καλό είναι να ακολουθείς μερικούς άτυπους ουσιαστικά κανόνες που θα έχουν όμως ευεργετική επίδραση στο δέρμα σου.

Ζεστό νερό: Θα έχει πάρει τα αυτί σου να λένε ότι το ζεστό νερό δεν είναι καλό για την επιδερμίδα σου. Δικαίως το λένε, αφού τα σημάδια τα βλέπεις και μόνη σου όταν βγαίνεις από το μπάνιο κι έχεις εξαντλήσει το καυτό νερό πάνω σου. Κοκκινίζεις σε σημεία και η επιδερμίδα σου μοιάζει πιο αφυδατωμένη. Ωστόσο, το ζεστό νερό είναι καλό για σένα που ξυρίζεσαι. Μαλακώνει την τρίχα και διευκολύνει τη διαδικασία, αποφεύγοντας έτσι τυχόν ερεθισμούς από το ξυραφάκι.

Χλιαρό νερό: Είναι ιδανικό για να κάνεις μπάνιο και να λούζεις τα μαλλιά σου. Ενώ απομακρύνει τη λιπαρότητα και τους ρύπους που έχουν μείνει στην τρίχα, δεν την αφυδατώνει, πράγμα που κάνει το ζεστό νερό.

Κρύο νερό: Το παγωμένο νερό μπορώ να βοηθήσει το μανικιούρ σου να στεγνώσει στο λεπτό. Επίσης, το παγωμένο νερό, αν καταφέρεις να το ανεχτείς θα σφίξει το δέρμα σου. Πριν βγεις από το ντους, ρίξε στο σώμα σου λίγο παγωμένο νερό για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να παραμείνει λαμπερή και σφριγηλή.