ΜΑΛΛΙΑ

Ψαλίδα, αυτό το μαρτύριο. Πώς να την αντιμετωπίσεις

Το InStyle.gr θα μας δώσει τις σωστές οδηγίες για να απαλλαγούμε μία για πάντα από την ψαλίδα. Ήξερες πως έχει είδη;

Η ψαλίδα είναι ένας εχθρός που επιτίθεται χωρίς διακρίσεις. Είτε έχετε βαμμένα, κοντά, μακριά, ίσια ή σγουρά μαλλιά, η ψαλίδα κάνει την εμφάνισή της.

Ο λόγος; Είναι το αποτέλεσμα της φθοράς των μαλλιών που συμβαίνει ό,τι και αν κάνετε. Ο καλύτερος τρόπος για να την αντιμετωπίσετε είναι φυσικά το κούρεμα αλλά έχουμε και μερικές ακόμη εναλλακτικές για να αποφύγετε το ψαλίδι όσο περισσότερο μπορείτε.

Προσεκτικό χτένισμα

Χρησιμοποιείτε μια χτένα με αραιά δόντια για το χτένισμα και όχι τη συνηθισμένη σας βούρτσα για να αποφύγετε και τη φθορά και τα σπασίματα. Επίσης μην χτενίζετε τα μαλλιά σας βρεγμένα. Όσο είναι βρεγμένα είναι στην πιο ευαίσθητη κατάσταση κι έτσι φθείρονται πολύ περισσότερο.

Διαλέξτε σωστά εργαλεία

Και λέγοντας εργαλεία εννοούμε τα θερμά εργαλεία. Μπορεί οι οικονομικές επιλογές να συμφέρουν αλλά μακροπρόθεσμα συμφέρουν μόνο την τσέπη σας. Επενδύστε σε καλά σεσουάρ και πρέσες και χρησιμοποιείτε τα πάντα σε συνδυασμό με προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα.

Φερθείτε τους καλά

Φερθείτε στα μαλλιά σας όπως θα φερόσασταν σε ένα πολύ ακριβό και ευαίσθητο ύφασμα. Μην τα ταλαιπωρείτε άδικα και μην τα πιάνετε αλογοουρά χρησιμοποιώντας λαστιχάκια που έχουν μεταλλικές ενώσεις.

Χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα

Καθώς η ψαλίδα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα προβλήματα, η αγορά είναι γεμάτη με προϊόντα ειδικά για την αντιμετώπισή τους. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και χρησιμοποιείτε το καθημερινά.

Συχνά κουρέματα

Ναι, είπαμε πως θα αποφύγετε το ψαλίδι και γι’ αυτό δεν εννοούμε να κουρεύεστε συχνά αλλά να καθαρίζετε μερικά χιλιοστά από τις άκρες των μαλλιών σας μια στο τόσο. Έτσι θα απομακρύνετε τις κατεστραμμένες άκρες που επιβαρύνουν την τρίχα και οδηγούν σε μεγαλύτερη φθορά.

 

Διαβάστε ακόμα στο InStyle.gr

Ελένη Μενεγάκη: Βρήκαμε σε ποια φίρμα ανήκει η ολόσωμη φόρμα που φοράει σήμερα

Πέντε ανοιξιάτικες τάσεις που θα φορέσετε τώρα