BEAUTY TESTIMONY

Πρώτη φορά που έκανα botox μαλλιών

Pexels

Για τo botox έχω κάνει την τοποθέτηση μου, μετά την πρώτη δοκιμή που με έπεισε, όχι όμως στο βαθμό που να επιστρέφω σε αυτό κάθε εξάμηνο. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαι casual χρήστης, αφού η δουλειά μου δεν είναι το πρόσωπο μου. Θα έλεγα πως περισσότερο είμαι παίκτρια ψυχολογίας. Για την ακρίβεια, πηγαίνω στη δερματολόγο μου, όταν νιώθω ψυχολογικά εξοντωμένη και το τελευταίο που θέλω είναι να βλέπω την κούραση όλης μου της ζωής στο πρόσωπο μου. Εφόσον μπορώ να τη σβήσω, δεν βλέπω τον παραμικρό λόγο για να μην το κάνω -ως και την πλέον εύκολη λύση, στο πολύ πιο σύνθετο πρόβλημα.

Όχι δες και πες μου.

Σε πήγα μέσω Λαμίας, για να καταλάβεις πώς μπορεί να ένιωσα όταν πήγα στην κομμώτρια μου και της ζήτησα να κάνει κάτι, ώστε τα μαλλιά μου να ξαναγίνουν μαλλιά, από συρματόπλεγμα. Είχα φτάσει στο σημείο να μη θέλω να λούζομαι, καθώς μόλις έπεφτε νερό πάνω στο τριχωτό της κεφαλής μου, αυτομάτως αυτό παρέπεμπε σε ηλεκτροφόρα σύρματα πεδίου εκπαίδευσης ΛΟΚατζήδων. Η Ελίνα μου είπε πως υπάρχει λύση: το botox. Έβαλα τα γέλια (του τύπου «εμένα πας να κοροϊδέψεις, γατάκι;») πριν μου δώσει τις λεπτομέρειες.

Τι είναι το botox μαλλιών;

Το botox μαλλιών που λες, είναι θεραπεία αποκατάστασης/ενυδάτωσης. Δεν θα ήθελα να το μπερδέψεις με την κερατίνη, γιατί όπως μου διευκρινίστηκε, αυτή αφορά θεραπεία λείανσης. Όταν την κάνω, θα σου πω τα νεότερα. Προς το παρόν, θα μιλήσουμε για το θέμα που έχω με τον χρόνο που πρέπει να περνώ στα κομμωτήρια.

Τrue story: Έχω φύγει με το ντεκαπάζ, για να πάω να πάρω καφέ από επιχείρηση που ήταν δυο τετράγωνα μακριά, με την Ελίνα να ουρλιάζει «μην αργήσεις πέραν του δεκαλέπτου, γιατί θα καούν τα μαλλιά σου». Έλα όμως, που είδα ένα γνωστό και κάθισα λίγο παραπάνω. Έντρομη η Ελίνα πήρε στο μαγαζί, για να τους πει να μου πουν να τσακιστώ. Τώρα καταλαβαίνεις και πώς τα μαλλιά μου έγιναν σαν συρματόπλεγμα. Αλλά ας πάμε στη θεραπεία.

Η ουσία που τοποθετείται σε αυτό που λέγεται botox μαλλιών, προφανώς και δεν έχει σχέση με το botox που τοποθετείται στο πρόσωπο, ως θεραπεία υπερδραστήριας κύστης, ορισμένων τύπων οφθαλμικών θεμάτων (πχ στραβισμός), έντονης εφίδρωσης στις μασχάλες, μείωσης του πόνου της οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο, του χρόνιου πόνου σε αρθρώσεις και ως πρόληψη ημικρανίας. Δηλαδή, την τοξίνη που λέγεται botulinum toxin (βοτουλινική τοξίνη).

Το botox μαλλιών είναι βαθιά περιποίηση με φυσικά συστατικά όπως το χαβιάρι, τα αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε και Β5, κολλαγόνο και ό,τι άλλο μπορεί να «σβήσει» την καταστροφή των ινών. Δεν περιλαμβάνει χημεία και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

Η εμπειρία μου

Σου είπα πως έχω πρόβλημα να κάθομαι αδρανής στο κομμωτήριο. Είχα ρωτήσει πόση ώρα θα χρειαστεί να μείνω με τη θεραπεία στα μαλλιά. Μου είπαν 30 λεπτά. Πήγα λοιπόν, στο κομμωτήριο με τους σκύλους μου (τους οποίους είχα βγάλει βόλτα), τους άφησα απ’ έξω για το πεντάλεπτο του λουσίματος (ώστε να «ανοίξουν» οι επιδερμίδες των μαλλιών και να δεχθούν το υλικό) και της εφαρμογής. Έβαλα το καπελάκι του ντους και τους πήγα σπίτι, επιστρέφοντας με την ησυχία μου στην Ελίνα, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ιδού και τα αποδεικτικά στοιχεία.

Τα αποτελέσματα που είχε στα μαλλιά μου

Με έλουσαν και μετά με «έδεσαν» στην καρέκλα, προκειμένου να μου «σιδερώσουν» τα μαλλιά, ώστε να «σφραγιστεί», όπως μου είπαν, η θεραπεία.

Μου τόνισαν και ότι θα ήταν χρήσιμο να μη λουστώ για δυο μέρες. Αυτό και έκανα -σιγά μην είχα πρόβλημα, με την προθέρμανση που είχα κάνει, όταν δεν ήθελα να ακουμπώ τα βρεγμένα μου μαλλιά. Το αποτέλεσμα ήταν καλό. Δεν θα πω εξαιρετικό, γιατί τα μαλλιά μου δεν έγιναν τα πιο αφράτα του πλανήτη, από την decadence στην οποία είχαν περιέλθει, με μια εφαρμογή. Η αλλαγή όμως, ήταν μεγάλη. Και κράτησε τρεις εβδομάδες. Μετά έκοψα ό,τι είχε διαλυθεί και δεν σωζόταν και ησύχασα!

Το κόστος δεν είναι μεγάλο και σίγουρα θα δεις διαφορά. Επίσης, μπορείς να αναζητήσεις το υλικό και σε καταστήματα και να κάνεις την εφαρμογή σπίτι σου, εφόσον φυσικά ξέρεις να χειρίζεσαι το σίδερο μαλλιών. Εγώ φοβάμαι ότι πέραν του κεφαλιού μου, θα κάψω και το σπίτι, οπότε πηγαίνω στις ειδικούς.