ΣΩΜΑ

Πότε πρέπει να ξυρίζεσαι, πριν ή μετά το μπάνιο; Έχουμε την απάντηση

Αν δεν κάνεις αποτρίχωση laser ή με κερί, το ξύρισμα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, με τα φορέματα και γενικότερα τα ανάλαφρα ρούχα να πρωταγωνιστούν, είναι σίγουρα μέσα στην καθημερινή σου ρουτίνα.

 

Παρόλα αυτά- και ενώ ακολουθείς εδώ και χρόνια την ίδια ρουτίνα- υπάρχουν ακόμη μερικά αναπάντητα ερωτήματα που ίσως να δυσκολεύουν το ξύρισμα των ποδιών σου, με αποτέλεσμα πολλές φορές να εμφανίζεις μικρούς ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Εκτός από την επιλογή του σωστού εργαλείου, αλλά και την εφαρμογή της κρέμας/ αφρού/ gel ξυρίσματος στα πόδια σου πριν ξεκινήσεις την όλη διαδικασία, το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή να πιάσεις το ξυραφάκι στα χέρια σου και ξεκινήσεις το ξύρισμα, προκειμένου να αποφύγεις τυχόν κοψίματα και τραυματισμούς.

Πριν ή μετά το μπάνιο; Πότε είναι το ιδανικότερο timing για το ξύρισμα των ποδιών σου;

Όπως τονίζουν αρκετοί ειδικοί, το ξύρισμα πρέπει πάντα να είναι το τελικό βήμα στη ρουτίνα του ντους. Κι αυτό γιατί, όσο περνάει η ώρα και το νερό κυλάει στα πόδια, οι τρίχες γίνονται πιο μαλακές με αποτέλεσμα να κόβονται πιο εύκολα με το ξυραφάκι. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμού. Μάλιστα, το χλιαρό νερό ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας σου με αποτέλεσμα να βγαίνουν μέχρι και οι πιο μικρές (και ίσως γυρισμένες) τριχούλες στην επιφάνεια.

Μόνο τρία λεπτά κάτω από το νερό στο ντους, αρκούν ώστε οι τρίχες να γίνουν πιο απαλές και να μειωθεί κάπως η δύναμή τους, γεγονός που επιτρέπει στις λεπίδες του ξυραφιού να γλιστρήσουν πιο εύκολα πάνω στο δέρμα.

Τώρα ξέρεις ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή να ξυριστείς!