ΠΡΟΣΩΠΟ

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου

Βάζεις το ρουζ, απλώνεις το foundation, το bronzer, την πούδρα λάμψης και σεταρίσματος. Είτε βάφεσαι πιο σπάνια, είτε πιο συχνά, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Τα πινέλα του μακιγιάζ έρχονται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα σου και αν κρίνουμε από τις έρευνες, το ποσοστό των γυναικών που ξεχνάει να τα καθαρίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι αρκετά μεγάλο. Το ερώτημα που προκύπτει εν προκειμένω είναι πόσο συχνά θα πρέπει να το κάνουμε; Ας μιλήσουν οι ειδικοί…

 

Οι περισσότεροι δερματολόγοι και makeup artists συμφωνούν στο ότι θα πρέπει να καθαρίζουμε πιο συχνά – τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα- τα εργαλεία του μακιγιάζ, πόσο μάλλον τα πινέλα του foundation και του concealer, προκειμένου να αποτρέψουμε τη συσσώρευση των υπολειμμάτων των προϊόντων και των βακτηρίων. Μάλιστα, σύμφωνα με το θρύλο του μακιγιάζ, τη makeup artist, Bobbi Brown, τα πινέλα αυτά (aka του foundation και του concealer) χρησιμοποιούνται σε όλη την επιδερμίδα του προσώπου, σε σχέση για παράδειγμα με τα πινέλα που απλώνουμε τις σκιές στα μάτια μας. Οπότε όσο πιο καθαρά είναι, τόσο το καλύτερο για την επιδερμίδα μας. «Τα πινέλα που χρησιμοποιούνται στα μάτια θα πρότεινα να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές το μήνα» λέει χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, το συχνό πλύσιμο και καθάρισμα των πινέλων δεν βοηθά μόνο στο να αποτρέπεται η συσσώρευση σκόνης, ρύπων και γενικότερα βακτηρίων, επομένως στο να διατηρείται καθαρή και υγιής η επιδερμίδα, αλλά μπορεί να παρατείνει τη ζωή των τριχών, με αποτέλεσμα, τα πινέλα να είναι εξίσου αποδοτικά στην εφαρμογή του μακιγιάζ. «Οι τρίχες των πινέλων και τα σφουγγαράκια είναι αρκετά πορώδη, επομένως, συγκρατούν τα έλαια, τα υπολείμματα και τα βακτήρια. Αν τα πινέλα είναι βρώμικα, τα προϊόντα δεν απλώνονται σωστά στην επιδερμίδα και το blending γίνεται πολύ δύσκολο».

Τώρα, πώς θα καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα να πετάξεις τα παλιά σου πινέλα;

Αν και ο συχνός καθαρισμός μπορεί να συμβάλει στην παράταση της ζωής των πινέλων του μακιγιάζ, υπάρχουν μερικές ενδείξεις που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου. «Ήρθε η ώρα να πετάξεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου, όταν οι τρίχες αρχίσουν να σπάνε, να πέφτουν ή να χάνουν το σχήμα τους. Επίσης, είναι σημαντικό να ξέρεις πως τα σωστά εργαλεία είναι τόσο πολύ σημαντικά στο να πετύχεις το look που θέλεις, όσο και το ίδιο το μακιγιάζ από μόνο του. Αν οι τρίχες στα πινέλα είναι πολύ ταλαιπωρημένες και σπασμένες, τότε απλά δεν θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους» αναφέρει η Bobbi Brown.