ΜΑΛΛΙΑ

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου τώρα την άνοιξη

Pexels

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και ακριβώς όπως και στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας χρειάζονται κάποιες μικρές αλλαγές, προκειμένου να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες της, το ίδιο συμβαίνει και με την περιποίηση των μαλλιών μας.

 

Τους πιο ψυχρούς μήνες, οι χαμηλές θερμοκρασίες μαζί με τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας κάνουν τα μαλλιά ιδιαίτερα ευαίσθητα (aka πιο επιρρεπή στο σπάσιμο), πράγμα που σημαίνει πως χρειαζόμαστε αφενός περισσότερη ενυδάτωση (ενυδατικά προϊόντα), αφετέρου όχι τόσο συχνό λούσιμο (προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν εννοώ καθόλου). Την άνοιξη τα πράγματα αλλάζουν για τα μαλλιά μας. Καθώς η θερμοκρασία, αυτή την εποχή του χρόνου, αυξάνεται, μαζί και η υγρασία, πρέπει να αλλάξουμε τη ρουτίνα περιποίησης- λουσίματος των μαλλιών μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την επιπλέον λιπαρότητα ή τον ιδρώτα που πάνε μαζί με τον ζεστό καιρό.

Την άνοιξη, το τριχωτό της κεφαλής γίνεται πιο λιπαρό, προκαλώντας περισσότερη πιτυρίδα σε αρκετούς και γι αυτό το λόγο, δεν είναι λίγοι οι δερματολόγοι που συνιστούν να αυξηθεί η συχνότητα στο λούσιμο των μαλλιών. Προκειμένου λοιπόν, να αποτραπεί η λιπαρότητα στα μαλλιά, θα πρέπει να αυξηθεί η συχνότητα ανάμεσα στα λουσίματα. «Οι περισσότεροι άνθρωποι λούζουν λιγότερο τα μαλλιά τους το χειμώνα, κάτι που είναι ok. Όμως, όταν η θερμοκρασία αυξηθεί, συνιστάται να αλλάξει και η συχνότητα στο λούσιμο των μαλλιών σε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα» αναφέρουν οι ειδικοί.

Το συχνό λούσιμο μέσα στην εβδομάδα- σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία και την υψηλή θερμοκρασία- βοηθά τόσο στην απομάκρυνση του σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής, όσο και στην πρόληψη της πιτυρίδας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο υγιή και λαμπερά.

Plus: Σύμφωνα με τον Dr. Yoram Harth, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως τα μαλλιά την άνοιξη και το καλοκαίρι μεγαλώνουν λίγο πιο γρήγορα από ότι το χειμώνα.

Καλό είναι βέβαια, ανεξάρτητα από την εποχή, να χρησιμοποιεί κανείς ένα σαμπουάν που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών του– χωρίς θειικά άλατα και με ενυδατικούς παράγοντες όπως αλόη βέρα κλπ- που θα καθαρίσουν το τριχωτό της κεφαλής και θα αφήσουν τα μαλλιά λεία και λαμπερά.