ΜΑΛΛΙΑ

Πόσο σίγουρη είσαι ότι χρησιμοποιείς σωστά το conditioner στα μαλλιά σου;

iStock

Το conditioner είναι αυτό που την «πληρώνει» συνήθως, καθώς με ευκολία παραβλέπουμε αυτό το βήμα στο λούσιμο των μαλλιών μας, όταν ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Λίγο το γεγονός πως θεωρείται από πολλούς extra step στη haircare ρουτίνα, λίγο ο μύθος ότι βαραίνει τα μαλλιά και εύκολα βγαίνει από το beauty game μας.

 

Αυτό βέβαια που αγνοούμε οι περισσότεροι είναι πως το conditioner λειτουργεί ως προστατευτικό πέπλο στις τρίχες, μιας και ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει τα μαλλιά από κάθε είδους φθορά (πχ φριζάρισμα, περιβαλλοντικούς παράγοντες κλπ), αφήνοντάς τα ευκολοχτένιστα και πολύ λαμπερά. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που οι hair experts επισημαίνουν αρκετά λάθη στη χρήση του. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη με το conditioner και πώς θα τα αποφύγεις; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω και θα λυθούν οι απορίες σου.

4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις με το conditioner:

-Το απλώνεις στις ρίζες των μαλλιών σου

Η εφαρμογή του conditioner στις ρίζες των μαλλιών είναι το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες άθελά μας. Δεδομένου ότι το τριχωτό της κεφαλής παράγει φυσικό σμήγμα για να θρέψει τις ρίζες, η εφαρμογή conditioner στο τριχωτό θα κάνει τις ρίζες ακόμη πιο λιπαρές και flat. Plus, oι σιλικόνες που περιέχουν συνήθως τα conditioners προκαλούν μεγάλη συσσώρευση των προϊόντων στο τριχωτό της κεφαλής. Γι αυτό το λόγο, φρόντισε να απλώνεις το conditioner από τα μήκη (όχι τις ρίζες) έως τις άκρες των μαλλιών σου.

– Χρησιμοποιείς πάρα πολύ (ή πολύ λίγο) προϊόν

Τόσο η ελάχιστη όσο και η υπερβολική ποσότητα conditioner στα μαλλιά μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κι αυτό γιατί, αφενός η ελάχιστη ποσότητα δεν είναι ικανή να τους προσφέρει την απαραίτητη θρέψη, αφετέρου, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση του προϊόντος, κάνοντας τα μαλλιά πιο «βαριά», δηλαδή λιπαρά. Η ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς εξαρτάται από το μήκος, τον τύπο και το πάχος των μαλλιών.

-Δεν το αφήνεις όση ώρα χρειάζεται στα μαλλιά σου

Εκτός από τη σωστή τοποθέτηση του conditioner, εξίσου σημαντικό είναι να το αφήνεις να δρα για μερικά λεπτά στα μαλλιά σου. Περίπου δύο με τρία λεπτά αρκούν για να κάνει τα «μαγικά» του στα μαλλιά σου. Αυτός ο χρόνος βέβαια μπορεί να ποικίλει ανάλογα και με τις οδηγίες χρήσεις του εκάστοτε προϊόντος.

Extra Tip: Κάνε το τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών σου με δροσερό έως κρύο νερό που θα κλείσει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να «κλειδώσει» η υγρασία και η λάμψη τους.

-Χρησιμοποιείς το λάθος conditioner για τον τύπο των μαλλιών σου και τις ανάγκες του

Μπορεί να μην δίνεις τη σημασία που χρειάζεται αλλά, οφείλω να σε ενημερώσω πως και ο τύπος του conditioner που χρησιμοποιείς παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και το επιθυμητό αποτέλεσμα στα μαλλιά σου. Για να επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν λοιπόν, θα πρέπει να υπολογίσεις τόσο τον τύπο των μαλλιών σου, όσο και το ποιες είναι οι ανάγκες του τη δεδομένη περίοδο. Για παράδειγμα, αν έχεις λεπτά μαλλιά χρειάζεσαι ένα πιο ελαφρύ conditioner για την ενυδάτωσή τους, Αν έχεις σπαστά ή σγουρά μαλλιά ένα conditioner που ενδεχομένως να προσφέρει πιο λείο αποτέλεσμα και έλεγχο του φριζαρίσματος.