ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς θα καθαρίσεις το beautyblender χωρίς να το καταστρέψεις

beautyblender/ Instagram/

Είναι το ροζ αυγό (λόγω σχήματος) που ορκίζονται εκατομμύρια makeup artists, beauty influencers και celebrities σε όλο τον κόσμο. Το beautyblender είναι ίσως το πιο αγαπημένο και γνωστό σφουγγαράκι μακιγιάζ, που άλλαξε τα δεδομένα στα makeup tools.

Εμποτίζεται με foundation, highlighter ή concealer, και στη συνέχεια  απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο, προσφέροντας τέλεια και απόλυτα φυσική κάλυψη. Αυτό που σίγουρα  κάνει ξεχωριστό το beautyblender, είναι το μοναδικό άκρο του που επιτρέπει να εστιάσεις στις μικρές επιφάνειες του προσώπου, όπως στο περίγραμμα των ματιών και του στόματος, και γύρω από τη μύτη. Κι αφού περιληπτικά έμαθες πώς το χρησιμοποιείς- αν δεν ήξερες βέβαια- τώρα περνάμε στο επόμενο ερώτημα: Πώς μπορείς να το καθαρίσεις χωρίς να το καταστρέψεις;

Ο πιο εύκολος τρόπος

Δεν θα σου πάρει ώρα, στο υπόσχομαι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρέξεις το beautyblender με νερό και να το περάσεις πάνω από μία μπάρα σαπουνιού, τρίβοντάς το ελαφρά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, ξέπλυνέ το ρίχνοντας άφθονο νερό. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται. Στο τέλος, άφησε το beautyblender να στεγνώσει σε ένα καθαρό χαρτί κουζίνας φυσικά.

Ο πιο επαγγελματικός τρόπος

Εάν χρειάζεσαι κάτι πιο «επαγγελματικό» ή το beautyblender σου απλά είναι αρκετά βρώμικο, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα pad ή γάντι σιλικόνης, που επιτρέπει το απαλό ταμπονάρισμα και καθάρισμα του beautyblender, ώστε συνδυαστικά με το σαπούνι να προσφέρει πιο βαθύ καθαρισμό. Μόλις το εμποτίσεις με νερό, άπλωσε το υγρό σαπούνι στην επιφάνεια του beautyblender και τρίψε το ελαφρά πάνω στο pad σιλικόνης. Χάρη στην επιφάνειά του pad/ γαντιού, το beautyblender καθαρίζει από τα υπολείμματα του μακιγιάζ χωρίς να προκαλείται extra φθορά. Στο τέλος, άφησε να στεγνώσει.

savon.jpg
SEPHORA.GR

Blendercleanser Solid Fragrance-Free - Savon pour éponges blenders et pinceaux

Αυτό το συμπαγές σαπούνι βοηθά στην απομάκρυνση υπολειμμάτων καλλυντικών προϊόντων, σκόνης και λιπαρότητας που εγκλωβίζονται σε σφουγγαράκια και πινέλα, ώστε το μακιγιάζ να γίνεται με απόλυτη καθαριότητα. Διαθέτει δίσκο ροζ σιλικόνης, που επιτρέπει το απαλό ταμπονάρισμα του BeautyBlender ή βούρτσισμα των πινέλων ώστε το σαπούνι να διεισδύει προσφέροντας βαθύ καθαρισμό.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ