ΝΥΧΙΑ

Πώς θα δυναμώσεις τα νύχια σου μετά από μία κακή αφαίρεση ημιμόνιμου μανικιούρ

Imaxtree

Αν τα νύχια σου είναι πολύ αδύναμα και ξεφλουδίζουν αμέσως μετά την αφαίρεση του ημιμόνιμου ή gel μανικιούρ, παρακάτω ακολουθεί ένας mini οδηγός βήμα βήμα για το πώς θα τα κάνεις ξανά δυνατά και υγιή.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς, άλλωστε, είναι πως όταν αφαιρείς το βερνίκι νυχιών μόνη σου, μαζί κινδυνεύεις να αφαιρέσεις και ένα στρώμα του πραγματικού σου νυχιού, με αποτέλεσμα, τα νύχια έχουν τραχιά επιφάνεια, να είναι πάρα πολύ λεπτά και μαλακά και με την πάροδο του χρόνου να αποδυναμώνονται ακόμη πιο πολύ. Γι αυτό το λόγο, ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση!

1. Κόψε τα νύχια σου

Τα πιο μακριά νύχια είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο με τις καθημερινές δραστηριότητες, πόσο μάλλον τώρα, που είναι ήδη αδύναμα. Γι αυτό το λόγο, φρόντισε για αρχή τουλάχιστον- μέχρι να δυναμώσουν- να τα έχεις σ’ ένα πιο κοντό μήκος.

2. Δώσε βάση στο σχήμα τους

Εφόσον τα νύχια σου είναι ήδη αρκετά αδύναμα, καλό είναι να αποφύγεις τα πιο μυτερά (stiletto nails) ή τετράγωνα σχήματα και να προτιμήσεις κάποιο με πιο στρογγυλεμένες άκρες.

3. Δείξε αγάπη με το buffer

Πέρασε ελαφρά με το buffer πάνω στα σημεία που είναι ανομοιόμορφα όπως στις άκρες, προκειμένου να αποφύγεις να ξεφτίσουν περισσότερο.

4. Ενυδάτωνε συχνά

Καλό θα ήταν να απλώνεις σχεδόν σε καθημερινή βάση μερικές σταγόνες από ένα ενυδατικό λαδάκι πάνω στις παρανυχίδες και τα πετσάκια σου. Απορροφάται σχεδόν αμέσως, ενυδατώνει σε βάθος, προστατεύει την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια, διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά ακόμη και μετά από συνεχόμενα μανικιούρ.

5. Επόμενο step, η κρέμα χεριών

Δεν πρέπει να ξεχνάς πως τα νύχια είναι μέρος των χεριών σου. Γι’ αυτό τον λόγο, μην ξεχνάς να απλώνεις καθημερινά την ενυδατική κρέμα στην επιδερμίδα των χεριών σου, που μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει να μαλακώσουν τα πετσάκια και να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τα νύχια σου.

6. Μακριά από την υγρασία

Η υγρασία και γενικότερα η συνεχής επαφή με το νερό, κάνει τα νύχια ακόμη πιο επιρρεπή στο ξεφλούδισμα. Γι αυτό το λόγο, μην ξεχνάς, τουλάχιστον για τις δουλειές του σπιτιού (όπως το πλύσιμο των πιάτων) να φοράς γάντια.

7. Ξεκίνησε μια θεραπεία για νύχια

Κάνε ένα διάλειμμα από το ημιμόνιμο/ gel μανικιούρ για μερικές εβδομάδες και αντί αυτού ξεκίνησε μια θεραπεία ενδυνάμωσης των νυχιών, που θα ενισχύσει τις αδύναμες άκρες.

8. Άφησε τα πετσάκια σου στην ησυχία τους

Ναι ξέρω, είναι η δύναμη της συνήθειας, αλλά προσπάθησε, αν το κάνεις ασυναίσθητα, να το περιορίσεις. Σταμάτα να πειράζεις, να κόβεις ή να τραβάς τα πετσάκια γύρω από τα νύχια σου και άσε τη φύση (όλα έχουν ένα λόγο ύπαρξης) και τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Μην ξεχνάς άλλωστε, πως εκτός από τα νύχια αυτά καθαυτά, η επιδερμίδα γύρω από αυτά aka τα πετσάκια- παρανυχίδες είναι πράγματα που επηρεάζουν τον τρόπο που μεγαλώνουν.

9. Μην ξανα-αφαιρέσεις μόνη σου το βερνίκι από τα νύχια σου

Κι αν ένα πράγμα θα σου «φώναζαν» τα αδύναμα νύχια σου, αυτό θα ήταν να μην ξενα-αφαιρέσεις μόνη σου το βερνίκι. Φρόντισε να κλείσεις σύντομα το ραντεβού σου στο nail salon και κάνε λίγη υπομονή. Οι σωστοί επαγγελματίες σίγουρα ξέρουν καλύτερα.