SKINCARE

Πώς τα έβαλα με τις κηλίδες στο πρόσωπο και τελικά νίκησα

Αγγελική Καλαμαρά

Έχει γράψει χιλιόμετρα στον χώρο της δημοσιογραφίας για την ομορφιά. Αυτή η πλούσια δημοσιογραφική διαδρομή οδήγησε την Πάτια Ιορδανίδου στην 24 Media, όπου από τη θέση της Group Beauty Director είναι υπεύθυνη για το beauty content του ομίλου. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία για την περιποίηση της επιδερμίδας σου, είναι ο άνθρωπος που θα σου την απαντήσει! Της ζητήσαμε να μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία για ένα θέμα που απασχολεί την ίδια και είναι βασικό ζητούμενό της από το skincare: τις κηλίδες και άλλα σημάδια του χρόνου. Ποιο είναι το δικό της Nivea Victory Story;

Πώς αντιμετωπίζεις τον χρόνο που «γράφει στην επιδερμίδα σου;

Ακολουθώ, δύο τακτικές, μια ψυχολογική και μια πρακτική. Η ψυχολογική προσέγγιση έχει να κάνει με το να κοιτάζω «κατάματα» τον χρόνο και να τον αποδέχομαι. Θέλει προσωπική δουλειά αυτή η αποδοχή, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί σε φέρνει σε μία πολύτιμη κατάσταση ισορροπίας.

Η δεύτερη προσέγγιση έχει να κάνει με την καθημερινή, συστηματική φροντίδα της επιδερμίδας μου στο σπίτι, ανάλογα με τις ανάγκες που έχω κάθε εποχή. Επίσης, έχω απενοχοποιήσει τις ιατρικές θεραπείες. Σε συνεργασία με δερματολόγο που εμπιστεύομαι ακολουθώ ένα ετήσιο πρωτόκολλο ομορφιάς.

Το NIVEA Victory Story της Πάτιας Ιορδανίδου

Πώς σε κάνουν να νιώθεις τα σημάδια στο πρόσωπό σου;

Περισσότερο ώριμη συναισθηματικά και ψυχικά, σίγουρη για τον εαυτό μου και όσα έχω καταφέρει μέχρι τώρα. Ναι, καθώς περνούν τα χρόνια βλέπω στο πρόσωπό μου κηλίδες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά τα σημάδια του χρόνου είμαι εγώ. Είναι η προσωπική μου ιστορία.

nivea Αγγελική Καλαμαρά

Τι σε έκανε να ξεχωρίσεις τον ορό Cellular Luminous630® 2-in-1 Anti-Age & Spot της NIVEA;

Με ενδιαφέρει πάντα να μαθαίνω την επιστήμη πίσω από κάθε προϊόν! Το γνωρίζεις ότι οι επιστήμονες της Nivea δούλεψαν σχολαστικά για 10 ολόκληρα χρόνια και δοκίμασαν 50.000 μόρια μέχρι να καταλήξουν στο Luminous630®, που ρυθμίζει την παραγωγή μελανίνης, μειώνοντας κατά συνέπεια κάθε τύπο μαύρης κηλίδας; Αυτό το πατενταρισμένο συστατικό είναι από μόνο του μια εντυπωσιακή καινοτομία, που μαζί με τη μακρόχρονη τεχνογνωσία της Nivea στην αντιγήρανση μού εξασφαλίζει ένα άμεσο και ορατό διπλό αποτέλεσμα.

Πρακτικά, το Cellular Luminous630® 2-in-1 Anti-Age & Spot Serum έχει μια ισχυρή σύνθεση που καλύπτει δύο βασικές ανάγκες μου αυτή την περίοδο: μειώνουν τις συσσωρευμένες κηλίδες 10 ετών, ενώ από την άλλη ενισχύουν τη δομή της επιδερμίδας και τη συσφίγγουν. Πέρα απ’ αυτά, η υφή του είναι εξαιρετική, δηλαδή ελαφριά όσο χρειάζομαι για να αισθάνομαι άνεση μετά την εφαρμογή.

nivea Αγγελική Καλαμαρά

Ποια είναι τα αποτελέσματα που έχεις δει στο πρόσωπό σου;

Παρατήρησα πράγματι τα αποτελέσματα μέσα σε 2 εβδομάδες, όπως υπόσχεται το προϊόν. Ακόμη και οι πιο επίμονες σκούρες κηλίδες φωτίστηκαν και μειώθηκαν σε μέγεθος, ενώ δεν διακρίνω νέες κηλίδες. Στο θέμα των ρυτίδων, τις είδα σύντομα να «γεμίζουν», ενώ αισθάνθηκα την επιδερμίδα μου πιο σφριγηλή και ελαστική. Συνολικά, έχει όψη υγιή, νεανική και λαμπερή!

Nivea Αγγελική Καλαμαρά

Είναι σημαντικό να προσθέσω ότι εκτός από τον ορό πρωί και βράδυ, κάθε πρωί βάζω και την κρέμα ημέρας Cellular Luminous630® Anti Dark-Spot με αντηλιακό δείκτη προστασίας 50. Αυτός ο συνδυασμός μου προσφέρει αποτελεσματικότερη δράση κατά των κηλίδων, αλλά και προστασία από τη φωτογήρανση και τον εκφυλισμό των κυττάρων που προκαλούνται από τον ήλιο, τον οποίο λατρεύω!

nivea Αγγελική Καλαμαρά

Το beauty mantra σου αυτή την περίοδο;

«Ο χρόνος και το skincare είναι με το μέρος μου!». Ο χρόνος διαμορφώνει μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, ενώ το skincare μου δίνει καινοτόμα προϊόντα για να αντιμετωπίζω τα σημάδια του.

nivea Αγγελική Καλαμαρά