ΜΑΛΛΙΑ

Ποιο καρέ ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου, σύμφωνα με τον hairstylist της Kim Kardashian

Instagram/chrisappleton1/

Το καρέ- ειδικά τα τελευταία χρόνια- έχει ξεκάθαρα την τιμητική του: Από τα runways των οίκων μόδας στο πλαίσιο των fashion weeks σ’ όλο τον κόσμο, έως και ως την πιο συχνή αλλαγή στα μαλλιά των διάσημων κυριών της ελληνικής και ξένης showbiz.

 

 

Κι όταν λέμε καρέ, δεν χρειάζεται ο νους σου να πηγαίνει σ’ αυτό το πολύ κοντό – και άχαρο θα προσθέσω – που είχαμε κάποτε σχεδόν όλες στο Δημοτικό (να ‘σαι καλά μαμά). Πλέον, όπως σου έχω ξαναπεί, οι επιλογές του στα μαλλιά μας είναι πραγματικά αμέτρητες. Από το μακρύ (lob), το γαλλικό, το ίσιο- blunt bob, το shaggy bob, το A-line, έως αυτό που είναι συνδυασμένο με μακριές αφέλειες, baby bangs, φράντζα στο πλάι, ή με χαμηλό/ έντονο φιλάρισμα, για όλες πλέον υπάρχει ένα καρέ, αρκεί να το πάρεις απόφαση.

Τα επόμενα ερωτήματα που προκύπτουν είναι σαφώς εύλογα. Τα καρέ πολλά. Ποιο είναι το ιδανικό για εμένα; Ποιο μου ταιριάζει περισσότερο; Την απάντηση αυτή τη φορά θα στη δώσει ο Chris Appleton, ο celebrity hairstylist πολλών διάσημων κυριών του Hollywood μεταξύ των οποίων η Kim Kardashian, η Jennifer Lopez,  η Ariana Grande και η Katy Perry, μέσα από το τελευταίο του post στο Instagram.

Γιατί μην ξεχνάς πως εκτός από το στιλ σου, σημαντικό ρόλο στην επιλογή σου παίζει και ο κομμωτής σου, μιας και εκείνος μπορεί να σε καθοδηγήσει στο τι σου σου πηγαίνει καλύτερα.

Το καρέ που ταιριάζει στα μαλλιά σου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

«Το καρέ κούρεμα είναι hot αυτή τη σεζόν, είτε μιλάμε για ένα φιλαριστό (layered καρέ) με έμπνευση από τη δεκαετία του ’90, είτε για ένα blunt (ολόισιο) καρέ με ένα sleek φινίρισμα… Το μυστικό για ένα υπέροχο κόψιμο είναι να βρει κανείς το σωστό μήκος που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου του. Μοιράζομαι μερικά tips για το ποιο καρέ ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου της κάθε γυναίκας, αλλά σε κάθε περίπτωση όλα είναι σχετικά, οπότε καλό είναι να το συζητήσει με τον κομμωτή της.

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, δοκίμασε ένα μακρύ (lob), αν έχεις τετράγωνο ένα μεσαίου μήκους καρέ με φιλάρισμα, τέλος, αν έχεις oval (πιο μακρόστενο) πρόσωπο ένα καρέ που φτάνει στο μήκος του πηγουνιού ή λίγο πιο κάτω, είναι ό,τι πρέπει.» έγραψε χαρακτηριστικά ο hairstylist κάτω από τις φωτογραφίες της Kim με – σχεδόν όλα τα προαναφερθέντα – καρέ.