ΜΑΛΛΙΑ

Ποιες αποχρώσεις στα μαλλιά σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Σου είχε περάσει ποτέ από το νου πως η απόχρωση που έχεις επιλέξει για τα μαλλιά σου, μπορεί να σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη; Από το δικό μας κεφάλι, σίγουρα όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν διαβάσαμε τα hair tips του hair color expert Eddie Rubinov δε γινόταν να μην τα μοιραστούμε μαζί σου, προς γνώση όλων των επόμενων φορών που θα περάσεις το κατώφλι του κομμωτηρίου για να βάψεις τα μαλλιά σου.

 

«Οι γυναίκες στα 20 και τα 30 μπορούν να υποστηρίξουν περισσότερες  αποχρώσεις στα μαλλιά τους. Έχει να κάνει περισσότερο με τους υποτόνους της φυσικής απόχρωσης των μαλλιών που θα αναδείξουν και θα φωτίσουν περισσότερο την επιδερμίδα τους. Καθώς μεγαλώνουμε, οι προτιμήσεις μας αλλάζουν, γιατί επικεντρωνόμαστε στις αλλαγές  που θα κάνουν το look μας πιο νεανικό».

Δες ακόμη: 9 διαφορετικά είδη καρέ για να διαλέξεις το επόμενο κούρεμά σου

Όσο για τις γυναίκες στη δεύτερη και τρίτη δεκαετία των -άντα, ο Eddie απαντά: «Προσωπικά, προτιμώ τις γυναίκες στα 40 και στα 50 να έχουν πιο ανοιχτές αποχρώσεις στα μαλλιά, ιδιαίτερα στο τμήμα των μαλλιών που πλαισιώνει το πρόσωπό τους. Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα δείχνει πιο φωτεινό και το πρόσωπο ανοίγει, κάνοντας το όλο look να δείχνει πιο νεανικό»

 

Για να καταλάβουμε αυτή τη λογική καλύτερα, ο hair colorist δίνει το εξής παράδειγμα: «Σκέψου ότι παίρνεις δύο ίδιες φωτογραφίες. Τη μία τη βάζεις σε ένα μαύρο πλαίσιο και την άλλη σε λευκό, τι  βλέπεις;  Σε αυτή που είναι στο μαύρο πλαίσιο το μάτι σου πάει κατευθείαν σε όλες τις λεπτομέρειες. Από την άλλη, η φωτογραφία που είναι στο λευκό πλαίσιο δείχνει πιο φωτεινή και soft.»

Η οπτική αυτή, μας βοηθά να καταλάβουμε καλύτερα το πόσο σημαντική και συνάμα δύσκολη είναι η επιλογή της σωστής απόχρωσης στα μαλλιά. Γι αυτό το λόγο, θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στον hair colorist που θα επιλέξεις για τα μαλλιά σου.

Κεντρική Φωτογραφία: Imaxtree