ΠΡΟΣΩΠΟ

Πότε πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου με κρύο και πότε με χλιαρό νερό

123rf

Τα βασικά τα ξέρεις, aka το ότι πρέπει να πλένεις, να καθαρίζεις και να περιποιείσαι το πρόσωπό σου με τα σωστά προϊόντα  πρωί και βράδυ. Αυτό που ίσως δεν είναι πολύ γνωστό ή καλύτερα αυτό που πιθανόν αγνοείς, είναι το ότι στο πλύσιμό του, μεγάλη σημασία παίζει και η θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείς. Κρύο ή χλιαρό; Διάβασε παρακάτω.

Κρύο Νερό

Αν έχεις μαύρους κύκλους ή σακούλες κάτω από τα μάτια, τότε, το κρύο νερό είναι αυτό που διεγείρει την κυκλοφορία και μπορεί να σε ωφελήσει εξαιρετικά στο να λάμψει συνολικά το δέρμα σου. Κι αυτό γιατί, συσφίγγει την επιδερμίδα, συμβάλλοντας στη μείωση του πρηξίματος. Επίσης, το κρύο νερό κλείνει τους πόρους πιο γρήγορα, γεγονός που καθιστά την επιδερμίδα πιο ομοιόμορφη. Plus: Σε «ξυπνάει» πιο γρήγορα.

Χλιαρό Νερό

Από την άλλη πλευρά,  η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας προτείνει ως ιδανικότερη θερμοκρασία για να πλένει κανείς το πρόσωπό του, το χλιαρό νερό.

Κι αυτό γιατί, οι συνθέσεις των περισσότερων προϊόντων περιποίησης και πιο συγκεκριμένα καθαρισμού του προσώπου έχουν σχεδιαστεί για να αποδίδουν καλύτερα με χλιαρό νερό παρά με κρύο ζεστό νερό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο κάθε προϊόν που χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου και να εκμεταλλευστείς τις ιδιότητές του.

Αυτό που πρέπει να αποφεύγεις σε κάθε περίπτωση είναι να πλένεις το πρόσωπό σου με πολύ ζεστό νερό, μιας και κάτι τέτοιο συμβάλλει στην αφυδάτωση της επιδερμίδας.