ΜΑΛΛΙΑ

Pixie Cut: 8 hair looks για τοσο κοντά μαλλιά όσο της Δέσποινας Βανδή στο J2US

Pexels

Όσο μας αρέσει να χαζεύουμε με τις ώρες διάφορα hair looks στο Pinterest και το Instagram, άλλο τόσο οι περισσότερες, είμαστε επιφυλακτικές απέναντι στις αλλαγές στα μαλλιά μας, πόσο μάλλον όταν η κουβέντα πάει στο ”pixie cut”, το πολύ κοντό ”a la garcon” κούρεμα όπως αυτό που είχαν η Twiggy, η Audrey Hepburn, η Linda Evangelista, η Charlize Theron, η Halle Berry και πολλές ακόμη celebrities .

 

Τολμηρό, ανεπιτήδευτο, διαφορετικό στα όρια του επαναστατικού (είτε αυτό είχε να κάνει με τα κοινωνικά στερεότυπα ανά περιόδους, είτε με τα εκάστοτε trends), αποπνέοντας δυναμισμό, το pixie cut είναι η κίνηση ματ για μία γυναίκα που θέλει να ξεφύγει από κάθε τι συνηθισμένο στα μαλλιά της, υιοθετώντας ένα statement hair look.

Εκτός όμως, από τις αγαπημένες celebrities, το pixie cut πρωταγωνιστεί ανά περιόδους ως hair trend στις πασαρέλες, στις συλλογές αγαπημένων οίκων Μόδας αποτελώντας μοναδική πηγή έμπνευσης και για τα δικά μας hair looks. Εκτός από την πρακτικότητα που προσφέρει (πιο γρήγορα στέγνωμα, λιγότερο styling, κλπ) αναδεικνύει όμορφα το λαιμό, τις γωνίες του προσώπου, φέρνοντας τα μάτια στο επίκεντρο. 

Ακόμη ένα πλεονέκτημά του; Μπορείς να το προσαρμόσεις στα δικά σου γούστα. Από το κλασικό (ok πολύ τολμηρό- αλλά γιατί όχι- buzz cut) έως το bowl cut, με μακριά φράντζα στο πλάι, με χωρίστρα ή χωρίς, με micro bangs, με wavy εφέ ή ίσιο, το pixie cut μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τα πιο δυναμικά στοιχεία της προσωπικότητάς σου.

Με αφορμή, λοιπόν, τη μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά της Δέσποινας Βανδή, στο J2US, όπου εμφανίστηκε με ένα χτένισμα που έμοιαζε με ένα ενα πολύ κοντό ”a la garcon” κούρεμα -η μαγεία του hairstyling μπορεί να «μεταμορφώσει» τα μαλλιά από μακριά σε κοντά κι αυτή η εμφάνιση ήταν η απόδειξη-, βρήκαμε 8 ακόμη cool pixie cuts για κάθε γούστο και τύπο μαλλιών. Τον τελευταίο λόγο για το κούρεμα που θα διαλέξεις τον έχεις εσύ και ο κομμωτής σου φυσικά!

Η Δέσποινα Βανδή με το νέο της hair look που έμοιαζε με “a la garcon” κούρεμα

8 κοντά κουρέματα για να εμπνευστείς

Μullet pixie: Συνδυάζει το iconic mullet με το πιο κοντό pixie cut. Το μοντέρνο twist στο pixie cut!

Τόσο η πλατινέ απόχρωση όσο και η φράντζα στο πλάι αρκούν για να δημιουργήσουν ένα statement hair look 

Curly Pixie: Ποιος είπε πως δεν μπορείς να δοκιμάσεις το pixie cut αν έχεις σγουρά μαλλιά; 

Messy Wavy Pixie: Αν πάλι, θέλεις να δώσεις μία φυσική κίνηση στα μαλλιά σου, αυτό είναι το ιδανικό pixie cut!

Textured pixie cut με micro αφέλειες: Chic και διαχρονικά κομψό καρέ με ξεκάθαρα 90s vibes

Mushroom Cut: Το τέλειο look αν θέλεις κάτι πιο μακρύ από το κλασικό pixie cut

Whispy Pixie Cut σε βαμμένα μαλλιά για ένα εντελώς διαφορετικό hair look από το συνηθισμένο!

Lilac Bold Buzzcut για τις πιο τολμηρές