ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Pastel Goth: Το νέο trend στο μακιγιάζ που είδαμε στο Instagram

Imaxtree Imaxtree

Ποιο είναι το πρώτο χρώμα που σου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούς τη λέξη goth; Το μαύρο, είναι η πιο δημοφιλέστερη απάντηση.

 

 

Από το outfit, τα μαλλιά, μέχρι και το μακιγιάζ, οι πολύ σκούρες αποχρώσεις κυριαρχούν, συνδυαστικά με τις συγκεκριμένες μουσικές επιλογές αλλά και την αισθητική και τη  μόδα. Όλα αυτά τα γνώριζες. Αυτό που ίσως να μην έχεις δει ακόμη είναι η πιο «ανοιξιάτικη» εκδοχή του goth, έτσι όπως την εξέφρασε στο μακιγιάζ της η makeup artist Doniella Davy.

Η Doniella Davy, η οποία μεταξύ άλλων είναι makeup artist της τηλεοπτικής σειράς Euphoria, αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει τον όρο goth, δοκιμάζοντας ένα pastel goth makeup look. Μάλιστα, δημοσίευσε τρεις φωτογραφίες στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram γράφοντας πως χρησιμοποίησε «χαρούμενα χρώματα της άνοιξης για να αποσπάσει λίγο την προσοχή από την αίσθηση της μελαγχολίας».

Το pastel goth μακιγιάζ

Τα βλέφαρά της καλύφθηκαν με διαφορετικές παστέλ αποχρώσεις αλλά και φωτεινά χρώματα, τα χείλη της με ένα ιριδίζον μωβ, ενώ ως τελευταία πινελιά πρόσθεσε μερικά δάκρυα με στρας στα μάγουλά της.

Να πούμε σε αυτό το σημείο πως η Doniella Davy δεν είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί τον όρο «pastel goth» στο μακιγιάζ. Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί και έχει πυροδοτήσει πολλές συζητήσεις στο Διαδίκτυο στο παρελθόν σχετικά με το αν είναι ή όχι “πραγματικά” goth. Όταν μιλάμε βέβαια για μακιγιάζ, όπου η φαντασία και τα χρώματα κυριαρχούν, δεν χρειάζονται παρεξηγήσεις.