BEAUTY NEWS

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: 4 brands ομορφιάς που συνεισφέρουν θετικά στο περιβάλλον

Unsplash

Μικρές αλλαγές, με μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Κινήσεις, καθημερινές πράξεις και συνήθειες που μπορούμε να αλλάξουμε όλοι μας για να συνεισφέρουμε θετικά στο περιβάλλον. Με αφορμή, την  Παγκόσμια Ημέρα της Γης αλλά και το γεγονός πως οι βιώσιμες αγορές αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι για τον κόσμο της ομορφιάς, με στόχο τη συνεχή πρόοδο και τις καινοτομίες που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του πλανήτη αλλά και στη βελτιστοποίηση της χρήσης των πόρων του, κάνουμε μία αναφορά σε αγαπημένα beauty brands που γιορτάζουν τη σημερινή μέρα παίρνοντας πρωτοβουλίες με γνώμονα έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής.

 

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γης;

Η Ημέρα της Γης σηματοδοτεί το σύγχρονο περιβαλλοντικό κίνημα που ξεκίνησε το 1970 και αναγνωρίζεται πλέον ευρέως σε όλο τον κόσμο ως μια ημέρα δράσης για την αλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς και τη δημιουργία αλλαγών παγκόσμιων, εθνικών και τοπικών πολιτικών. Σήμερα, ο αγώνας για ένα καλύτερο περιβάλλον συνεχίζεται με μεγαλύτερη επιτακτικότητα, καθώς μαχόμαστε συλλογικά για να σώσουμε τον πλανήτη μας.

Beauty brands που συνεισφέρουν θετικά την Παγκόσμια Ημέρα της Γης:

FOREO

Η FOREO, ο επαναστατικός σουηδικός ηγέτης στην επαγγελματική περιποίηση προσώπου, προσφέρει μοναδικές λύσεις ομορφιάς και ευεξίας ενσωματώνοντας υψηλές καινοτομίες και κατασκευάζοντας συσκευές και cosmetic προϊόντα, με οδηγό την έρευνα και την ανάπτυξη. Για να γιορτάσει την Ημέρα της Γης, το σουηδικό brand παρουσιάζει την καμπάνια ”Make It Last, Not Break Fast” υπογραμμίζοντας κάθε success story του και τη δέσμευση για δημιουργία προϊόντων που παραμένουν ανθεκτικά και ιδανικά για μακροχρόνια χρήση.

Όλες οι συσκευές FOREO είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά υλικά με μεγάλη διάρκεια ζωής στη μπαταρία, εξαιρετικά υψηλή απόδοση της φόρτισης USB, ενώ δεν χρειάζονται ανταλλακτικά και προσφέρουν γρήγορα και μοναδικά αποτελέσματα, όπως τα εμβληματικά LUNA 3 και UFO 2 , που προσφέρουν απόλυτο καθαρισμό, επαγγελματική περιποίηση και ιδανικό massage αντίστοιχα. Παράλληλα, αποτελούν ένα μικρό κομμάτι προς την «πράσινη» επανάσταση του skintech brand. Με αυτό τον τρόπο «όχι μόνο ικανοποιήσαμε τις ανάγκες των πελατών μας αλλά καταφέραμε να διατηρήσουμε τον πλανήτη μας υγιή μειώνοντας τα ηλεκτρονικά απορρίμματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Boris Trupcevic, CEO της FOREO.

Για να γιορτάσει την Ημέρα της Γης με στυλ, η FOREO έχει ετοιμάσει φανταστικές εκπλήξεις για τους skintech λάτρεις και μπορείτε να τις ανακαλύψετε εδώ www.foreo.com/earth-day .Οι skintech συσκευές της FOREO και όλες οι λύσεις επαγγελματικής περιποίησης είναι διαθέσιμα στο www.foreo.com και στην Ελλάδα αποκλειστικά στα Sephora.

weDo/ Professional

H weDo/ Professional γιορτάζει την Ημέρα της Γης προτείνοντας μικρές αλλαγές, με μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Όντας ένα brand με οικολογική συνείδηση και θετική δράση που προσφέρει υψηλής απόδοσης φυσικά προϊόντα μαλλιών τα οποία βελτιώνουν την κατάσταση των μαλλιών, του σώματος, αλλά και του πλανήτη μας. Η φιλοδοξία μας είναι να προσκαλέσουμε τους ανθρώπους να ΔΡΑΣΟΥΝ ΜΑΖΙ.

Έτσι, με αφορμή την Ημέρα της Γης, η ομάδα #wedo_act προτείνει 6 απλές, καθημερινές δεσμεύσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ο καθένας ξεχωριστά αυτόν τον Απρίλιο, αφήνοντας το δικό μας αποτύπωμα :

Μειώστε την κατανάλωση πλαστικού
Προσέχετε τη χρήση του νερού
Επαναχρησιμοποιήστε υλικά
Ανακυκλώστε
Προτιμήστε φυτικά γεύματα
Μειώστε το αποτύπωμα άνθρακά σας

Η συνεργασία weDo/ με τον βιώσιμο σύνδεσμο Klimawiese, έναν οργανισμό στη Γερμανία που σχεδιάζει εκ νέου περιοχές αγρανάπαυσης και τις μετατρέπει σε παραδοσιακούς οπωρώνες, και η δημιουργία Giphy του brand στο Instagram και TikTok που κυκλοφόρησαν ειδικά για να ενισχυθεί η ενημέρωση για την Ημέρα της Γης, είναι μερικές από τις ενέργειες που θα εφαρμοστούν κατά τους εορτασμούς στις 22 Απριλίου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και για συμβουλές οικολογικής διαβίωσης έως και συμβουλές φυσικής περιποίησης των μαλλιών σας, μπείτε εδώ και στο επίσημο site weDo/.

YSL Beauty

Με αφορμή την Ημέρα της Γης, ο οίκος YSL Beauty αποτίνει φόρο τιμής στους Κήπους της Kοινότητας
Ourika, που βρίσκονται στους πρόποδες της οροσειράς Άτλας, στο Μαρόκο. Το εξαιρετικά καινοτόμο project, που ξεκίνησε το 2013, εξελίσσεται συνεχώς, οδηγώντας στην ανάπτυξη της έρευνας γύρω από τομείς της επιστήμης των βοτάνων.

Ο Γαλλικός οίκος υιοθετεί μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση για την έρευνα, τη δημιουργία και την καινοτομία. Δημιουργώντας τον πρώτο κήπο που είναι εξολοκλήρου αφιερωμένος στην καλλιέργεια συστατικών για καλλυντικά προϊόντα, ο οίκος ομορφιάς YSL, υιοθέτησε μια καινοτόμο προσέγγιση για της έρευνα, εστιάζοντας πλήρως στην επιστήμη των βοτάνων. «Στους Κήπους της Κοινότητας Ourika, κάθε συστατικό επιλέγεται, μεγαλώνει και συλλέγεται με βιώσιμο τρόπο, ενώ στη συνέχεια εκχυλίζεται προσεκτικά πληρώντας τα πιο αυστηρά standards» λέει η Caroline Nègre, International Scientific Director του οίκου YSL Beauty.

Αυτή η δέσμευση έχει φέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα για το brand: Από το 2020, περισσότερα από 12 εκατομμύρια από τα προϊόντα του οίκου ομορφιάς YSL περιέχουν τουλάχιστον ένα συστατικό από τους Κήπους της Κοινότητας Ourika. To 2021 οι Κήποι παρέχουν 15 αποκλειστικά συστατικά, ενώ μέχρι το 2025 το 100% των προϊόντων του οίκου YSL Beauty θα περιέχουν τουλάχιστον ένα συστατικό από τους Κήπους της Κοινότητας Ourika. Επιπλέον, παρόλο που το brand καλλιεργεί οργανικά όλα τα φυτά εδώ και αρκετά χρόνια, το 2020 αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα υιοθετώντας μια πιστοποιημένη οργανική
διαδικασία. Τέλος, εκτός από την προσφορά στο περιβάλλον, οι Κήποι της Κοινότητας Ourika έχουν ιδιαίτερη
σημασία και για τον άνθρωπο, καθώς υποστηρίζουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα αλλά
και την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών.

Aveda

Αυτόν τον Μήνα τα Γης, η Aveda, η υψηλής απόδοσης, φυτική μάρκα μαλλιών με αποστολή να νοιάζεται τον
κόσμο, είναι περήφανη που υποστηρίζει για άλλη μια φορά την φιλανθρωπική οργάνωση charity: water με σκοπό να παρέχει καθαρό νερό σε άτομα που έχουν ανάγκη. Από το 1999, όταν ο ιδρυτής της Aveda, Horst
Rechelbacher, ξεκίνησε την ετήσια εκστρατεία Earth Month, η Aveda συγκέντρωσε σχεδόν 65 εκατομμύρια
δολάρια για περιβαλλοντικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο. Φέτος, είναι σε αποστολή να συγκεντρώσει
περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια για την προστασία και την παροχή καθαρού νερού σε άτομα που έχουν ανάγκη στην Ινδία, το Νεπάλ, τη Μαδαγασκάρη και την Αιθιοπία κατά τη διάρκεια του Μήνα τα Γης 2021 αλλά και μετά.

Κατά τη διάρκεια του Μήνα της Γης 2021, η Aveda δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές της να υποστηρίξουν την προσπάθειά της: να προσφέρει καθαρό νερό σε ανθρώπου που το έχουν ανάγκη και να φτάσει το στόχο των $2M σε δωρεά:

1. Η Aveda θα δωρίσει $5 από την πώληση του κάθε limited-edition ShampureTM Nurturing Shampoo Bar-είναι διαθέσιμο από 1 Απριλίου 2021 στο aveda.gr- και των Discovery Set NutriplenishTM, Botanical RepairTM και Invati AdvancedTM στην οργάνωση charity: water.
2. Η Aveda θα δωρίσει το 100% των online & offline πωλήσεων στις ΗΠΑ, την ημέρα της Γης 22 Απριλίου
2021 στην οργάνωση to charity: water (η δωρεά θα είναι μέχρι $600K).
3. Σε συνεργασία με το MoveSpring, η Aveda θα οργανώσει ένα virtual Earth Month RunWalk όλο τον μήνα
του Απριλίου. Σας καλούμε να συμμετάσχετε κάνοντας εγγραφή για να τρέξετε ή να περπατήσετε 6km:
τη μέση απόσταση που οι άνθρωποι περπατούν μέχρι τη πηγή καθαρού νερού τους στις
αναπτυσσόμενες χώρες. To ποσό συμμετοχής 25$ βοηθά στην παροχή καθαρού νερού σε άτομα που
έχουν ανάγκη.