BEAUTY NEWS

Παγκόσμια ημέρα ανακύκλωσης: Η KORRES πιστεύει στις δεύτερες ευκαιρίες. Εσύ;

Πιστεύω στην εξέλιξη του ανθρώπου. Στη δυνατότητα που έχει να αλλάζει, να διορθώνεται, να επαναπροσδιορίζεται προς την καλύτερη εκδοχή του. Με αυτή την έννοια, πιστεύω στις δεύτερες ευκαιρίες ή όπως αλλιώς μπορεί να τις ονομάσει κανείς. Κάπως έτσι, όταν πριν περίπου δύο χρόνια, η KORRES  έδωσε στις «άδειες» συσκευασίες καλλυντικών μία νέα, πιο «όμορφη» διάσταση, μία δεύτερη ευκαιρία ζωής, με τη δημιουργία του KORRES Recycle Lab, δεν σου κρύβω πως ενθουσιάστηκα.

Σήμερα, η KORRES, μας δίνει ακόμη έναν λόγο- δώρο να πιστέψουμε στις δεύτερες ευκαιρίες (αν δεν το έχεις κάνεις ήδη βέβαια). Με αφορμή την σημερινή, παγκόσμια ημέρα ανακύκλωσης στις 18 Μαρτίου, το KORRES Recycle Lab δημιούργησε το πρώτο, ανακυκλωμένο αντικείμενο φτιαγμένο από τσαλακωμένα, άδεια σωληνάρια. Ένα δώρο που η KORRES επιστρέφει σε όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια, ανακυκλώνοντας τις δικές τους άδειες συσκευασίες στους κάδους KORRES Recycle Lab στα συνεργαζόμενα φαρμακεία. Σου εξηγώ τα πάντα αναλυτικά παρακάτω.

«Απλά ακολουθούμε τη συνείδησή μας. Έχουμε δημιουργήσει έναν κύκλο. Από τη γη και το σπόρο, στο βότανο, στην εκχύλιση, στην έρευνα και στη φόρμουλα, στο προϊόν και τελικά στην επιστροφή της άδειας συσκευασίας με μία νέα μορφή για χρήση είτε εικαστική ή πρακτική. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για κάθε στάδιο της διαδικασίας. Αυτός είναι ο πλήρης κύκλος των αξιακών επιλογών μας, είναι η δική μας εμμονή. Αυτή είναι η πυξίδα μας, σε ό,τι κάνουμε» ανέφερε τότε ο Γιώργος Κορρές, Φαρμακοποιός και Ιδρυτής της KORRES εξηγώντας πως η ανακύκλωση είναι κάτι παραπάνω από τρόπος ζωής, είναι συνείδηση.

H KORRES εμπνεύστηκε το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο Φαρμακείο, με ενδιάμεσο σταθμό τη μονάδα ανακύκλωσης. Εκεί οι άδειες συσκευασίες παίρνουν διαφορετική μορφή, γίνονται εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα, αποκτούν μία δεύτερη ευκαιρία και γίνονται πάλι στοιχείο της καθημερινότητας. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία κλείνει τον πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών που αποτελεί την πυξίδα της και για κάθε κομμάτι αυτού του κύκλου καθίσταται η ίδια υπεύθυνη. Στόχος εξάλλου, είναι η άδεια ομορφιά να γίνει μια νέα ομορφιά!

Η KORRES πιστεύει στις δεύτερες ευκαιρίες. Εσύ;

«To KORRES Recycle Lab είναι ο τελευταίος κρίκος του δικού μας Πλήρους Κύκλου αξιακών επιλογών από τη Φύση στην Επιδερμίδα και Ξανά Πίσω. Είναι άλλος ένας κρίκος στην προσπάθειά μας να ανταποδώσουμε τη γενναιοδωρία της φύσης, να επιστρέψουμε πίσω στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Δεν πρόκειται για μία αόριστη ιδέα. Το Recycle Lab είναι η δική μας πραγματικότητα.

Από τα βιομηχανικά απόβλητα που μετατρέπονται σε βιολογικό λίπασμα έως τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών που μεταμορφώνονται σε όμορφα ανακυκλωμένα αντικείμενα. Το πλαστικό, το χαρτί, το γυαλί παίρνουν νέα μορφή. Συλλέγουμε τις άδειες συσκευασίες μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιούμε σε συνεργασία με περισσότερους από 1,000 φαρμακοποιούς.

Στη μονάδα ανακύκλωσης, τις διαλέγουμε, ταξινομούμε, καθαρίζουμε, συμπυκνώνουμε. Τις μετατρέπουμε σε πρώτη ύλη για νέες προϊοντικές συσκευασίες ή γίνονται καθημερινά αντικείμενα που έχουν σχεδιαστεί από το KORRES Design Lab, όπως αυτή η vintage χτένα. Είναι φτιαγμένη από τσαλακωμένα άδεια σωληνάρια.

Μοιάζει να έχει φιλοτεχνηθεί από πολύτιμο μάρμαρο. Κάθε χτένα είναι διαφορετική. Είναι το δώρο που τώρα επιστρέφουμε σε όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια, ανακυκλώνοντας τις δικές τους συσκευασίες. Σωληνάρια, καπάκια, μπουκάλια, βάζα  επιστρέφουν στη ζωή και ένας νέος όμορφος κύκλος ξεκινά. Στον Πλήρη Κύκλο της KORRES είμαστε υπεύθυνοι για κάθε βήμα της διαδικασίας: Από το βότανο και το προϊόν, τις υποσχέσεις και τα χαμόγελα, έως την επαναχρησιμοποίηση των άδειων συσκευασιών».

Το 2021 η εταιρία συνέλεξε:

Άνω του 1 τόνου άδειες πλαστικές συσκευασίες

Περισσότερα από 1,000 κιλά άδειων χάρτινων συσκευασιών

Περισσότερα από 200 κιλά άδειων γυάλινων συσκευασιών

10,000 όμορφα, ανακυκλωμένα αντικείμενα παράχθηκαν στο δικό μας Recycle Lab

Τα βήματα συμμετοχής στο KORRES Recycle Lab:

-Σύλλεξε τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών. Ιδανικά καθάρισε τις συσκευασίες + ίσιωσε τα χάρτινα κουτιά.

-Δες εδώ KORRES – Recycle Map τα φαρμακεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, όπου μπορείς να τις επιστρέψεις στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab.

-Σε κάθε 5 άδειες συσκευασίες KORRES αντιστοιχεί ένα δώρο, όπως αυτή η μοναδική ανακυκλωμένη χτένα, το πρώτο ανακυκλωμένο αντικείμενο παραγωγής του Recycle Lab.