ΣΩΜΑ

Οι στιγμές χαλάρωσης που κάθε μαμά έχει ανάγκη

Αγγελική Καλαμαρά/24 Media

Οι κουραστικές μέρες, για να αντέχονται ως ακολουθία, να έχουν νόημα και να κάνουν τη διαφορά, πρέπει να τελειώνουν ωραία. Να σε λυτρώνουν και να σε ανταμείβουν που τα έβγαλες πέρα και σήμερα. Το κλείσιμο μιας εμπειρίας, η τελική πράξη, είναι αυτή που πάντα μένει σαν αίσθηση και καθορίζει όσα νιώθουμε για όσα ζήσαμε. Αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα βράδια της εβδομάδας- ειδικά τα τελευταία χρόνια, από τότε που έγινα μαμά- η δική μου αυλαία πέφτει στο μπάνιο.

 

 

Ως προς το μπάνιο, δηλώνω βραδινός τύπος- γιατί καλό και το πρωινό ντους, μεγάλη αλήθεια πως τονώνει, αλλά στο βραδινό αφρόλουτρο δεν χωράνε βιασύνες-. Για μένα το βραδινό μπάνιο είναι μια ιεροτελεστία, ένα mood στο οποίο επιδιώκω να μπαίνω από τη στιγμή που θα κλείσω την πόρτα του σπιτιού μου το απόγευμα, αφήνοντας πίσω μου όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας.

Το bath ritual κάθε μαμά έχει ανάγκη Αγγελική Καλαμαρά/ 24 Media

Απαραίτητη προϋπόθεση για το δικό μου bath ritual είναι η ησυχία (γι’ αυτό και η ιδανική βραδινή ώρα είναι όταν όλοι οι υπόλοιποι στο σπίτι έχουν πέσει για ύπνο) και οι προμήθειες που απαιτεί το πιο πολύτιμο και παράλληλα, το πιο απλό καθημερινό τελετουργικό μου.

Όσο για το αφρόλουτρο που μπήκε πρόσφατα στη ζωή- και την ντουζιέρα μου: Το νέο Dove με Cherry & Chia milk scent από την ανανεωμένη σειρά αφρόλουτρων του Dove, που δημιουργήθηκε για να δώσει την απάντηση στο ερώτημα: είσαι γυναίκα, με έντονο και πολυάσχολο πρόγραμμα, που φροντίζει για την καλύτερη ψυχική και σωματική ευεξία της. Τι αφρόλουτρο είσαι;

Το bath ritual κάθε μαμά έχει ανάγκη Αγγελική Καλαμαρά/24 Media

Η πόρτα του μπάνιου κλείνει λοιπόν, και το νέο αφρόλουτρο Dove, με το πιο χαλαρωτικό άρωμα, με σύνθεση και υφή που φροντίζουν ακόμα και το πιο ευαίσθητο δέρμα, αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα. Η θέση του Dove στο μπάνιο μου είναι κατοχυρωμένη και, αν θες, υπάρχει κι ένας συμβολισμός σε αυτή μου τη συνειδητή προτίμηση, που ξεπερνάει το πόσο λαχταριστά μυρίζουν οι νότες κερασιού σε συνδυασμό με το Chia milk ακόμα και ώρες μετά το μπάνιο, ή πόσο πραγματικά απαλά και αναζωογονητικά φέρεται στο δέρμα μου.

Γιατί μιλώντας για το Dove, μιλάμε για εκείνο το εμβληματικό brand ομορφιάς που όραμά του έχει την προώθηση της αυτοεκτίμησης και της θετικότητας της ομορφιάς του σώματος, που υπερβαίνει την «απλή» περιποίηση και κουβαλάει από πίσω της μια ολόκληρη δράση και μια φιλοσοφία που ανανεώνεται ασταμάτητα και στόχο έχει να κάνει κάθε γυναίκα να νιώσει βαθιά καλά με το σώμα της.

Το bath ritual κάθε μαμά έχει ανάγκη Αγγελική Καλαμαρά/24 Media

Γι’ αυτό και φέτος, που το Dove αποφάσισε να επαναλανσάρει τα αφρόλουτρά του ώστε να προσφέρει χαλάρωση, ενυδάτωση και θρέψη σε μόλις ένα ντους. Είναι ήπια, λόγω των απαλών καθαριστικών ουσιών στις συνθέσεις τους και βοηθούν την επιδερμίδα στην παραγωγή νέων λιπιδίων και κεραμιδίων. Η φόρμουλα των αφρόλουτρων Dove είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προσφέρει υψηλής ποιότητας φροντίδα στην επιδερμίδα και φυσικά μιλάμε για συνθέσεις cruelty-free και vegan εγκεκριμένες  από την PETA, μέσα σε συσκευασίες 100% ανακυκλωμένου μπουκαλιού. Και κάπως έτσι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ότι αυτό που αναζωογονεί εσένα τόσο πολύ, κάνει καλό και στο περιβάλλον.

Το bath ritual κάθε μαμά έχει ανάγκη Αγγελική Καλαμαρά/24 Media

Ο χρόνος και χώρος για καθημερινή αναζωογόνηση είναι κάτι που αξίζει να διεκδικήσει η καθεμία μας, είτε είναι μαμά, είτε όχι. Οι υποχρεώσεις είναι εύκολο να μας παρασύρουν σε μία ασταμάτητη αναβολή των προσωπικών μας αναγκών.

Το bath ritual κάθε μαμά έχει ανάγκη Αγγελική Καλαμαρά/24 Media

Μπορεί σαν διαδικασία ένα αφρόλουτρο να ακούγεται πολύ απλοϊκό, αλλά στην πραγματικότητα σε αυτό το bath ritual οι συνθήκες είναι οι ιδανικές για να κατεβάσεις παλμούς, να αποφορτιστείς να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου και να καταφέρεις να αδειάσεις το μυαλό σου. Μην γελάς, καμιά φορά, να ξέρεις, οι πιο μεγάλες ιδέες, έρχονται στο μπάνιο.