BEAUTY NEWS

Οι νέες φιάλες του Dove θα είναι από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό

Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία της ομορφιάς αρχίζει να «σκέφτεται» ολοένα και πιο οικολογικά. Η τάση του clean beauty κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος με τα beauty brands να βλέπουν με πιο οικολογική συνείδηση τόσο τις συνθέσεις, όσο και τις συσκευασίες των προϊόντων τους, με σκοπό να κάνουν το μέλλον του πλανήτη καλύτερο. Στο πλαίσο, αυτού του παγκόσμιου trend- που αν με ρωτάς- ήρθε για να μείνει, το Dove, μια από τις μεγαλύτερες μάρκες ομορφιάς στον κόσμο, πρωτοπορεί και ανακοινώνει µια πρωτοβουλία ορόσηµο στο πλαίσιο της δέσµευσής του να µειώσει τα πλαστικά απορρίµµατα ως το 2025, µειώνοντας κατά 20.500 τόνους τη χρήση πρωτογενούς πλαστικού, σε ετήσια βάση.

Μέχρι σήµερα, έχουν παραχθεί πάνω από 8,3 δις τόνοι πλαστικού, ποσότητα που έχει απορριφθεί στην πλειοψηφία της. Εάν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθµοί, µέχρι το 2050 θα υπάρχουν στις χωµατερές και στο περιβάλλον 12 δις τόνοι πλαστικών απορριµµάτων. Γι’ αυτό σήµερα, το Dove, µια από τις µεγαλύτερες µάρκες οµορφιάς στον κόσµο, ανακοινώνει τη δέσµευσή του να αντιµετωπίσει το ζήτηµα των πλαστικών απορριµµάτων στην παγκόσµια βιοµηχανία οµορφιάς. Αυτή η εκτενής και συναρπαστική στρατηγική, θα επιφέρει ένα τεράστιο και διαρκή αντίκτυπο και θα µειώσει τη χρήση πρωτογενούς πλαστικού από το Dove κατά περισσότερους από 20.500 τόνους ετησίως. Η ποσότητα του πρωτογενούς πλαστικού που θα εξοικονοµηθεί από το Dove, θα ήταν αρκετή για να καλύψει τη διάµετρο της γης 2,7 φορές .

Το Dove επέλεξε µια µακροχρόνια πρωτοβουλία και όχι µεµονωµένες ενέργειες, για να διασφαλίσει ένα σηµαντικότερο και πιο βιώσιµο αντίκτυπο. Τα πλαστικά απορρίµµατα αποτελούν µια από τις µεγαλύτερες περιβαλλοντικές απειλές που αντιµετωπίζει ο πλανήτης και η υγεία µας και η µείωσή τους είναι προτεραιότητα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τη βιοµηχανία στο σύνολό της. Γι’ αυτό το Dove ανοίγει τον δρόµο µε κορυφαίες καινοτοµίες στον κλάδο της οµορφιάς, µειώνοντας τη χρήση πλαστικού όπου είναι εφικτό και χρησιµοποιώντας εναλλακτικά υλικά και καινοτόµες συσκευασίες, υιοθετώντας το μοντέλο ΚΑΘΟΛΟΥ | ΚΑΛΥΤΕΡΟ | ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ:

1. Καθόλου Πλαστικό: Τον επόμενο χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι     εμβληματικές μονές συσκευασίες του κρεμοσάπουνου ομορφιάς σε μπάρα δεν θα περιέχουν καθόλου πλαστικό, ενώ αναπτύσσονται λύσεις για την αντικατάσταση του πλαστικού εξωτερικού περιβλήματος των πολυσυσκευασιών, από ένα υλικό που επίσης δεν θα περιέχει καθόλου πλαστικό.

2. Καλύτερο Πλαστικό: Το Dove έχει δεσμευτεί να επενδύσει σε πιο βιώσιμες λύσεις που θα μειώσουν τη χρήση πρωτογενούς πλαστικού. Αυτό συμπεριλαμβάνει τη σημερινή ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το Dove θα αρχίσει να λανσάρει νέες φιάλες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR), όπου είναι τεχνικά εφικτό, στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης μέχρι το τέλος του 2019  – σε όλες τις σειρές προϊόντων του (Dove, Dove Men+Care και Baby Dove)3. To Dove συνεχίζει να αναζητά λύσεις, όπου η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού δεν είναι τεχνικά εφικτή, συμπεριλαμβανομένων των καπακιών και των αντλιών.

3. Λιγότερο Πλαστικό: Το Dove θα αξιοποιήσει την τεχνολογία, στην οποία βασίζεται η νέα ανοξείδωτη, επαναπληρούμενη, επαναχρησιμοποιούμενη συσκευασία των αποσμητικών στικ του Dove που ονομάζεται minimTM.  Η τεχνολογία αυτή ελαχιστοποιεί τα απορρίμματα μειώνοντας δραστικά την ποσότητα πλαστικού που απαιτείται.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν µέρος της ευρύτερης δέσµευσης της Unilever, σύµφωνα µε την οποία µέχρι το 2025 όλες οι συσκευασίες της θα είναι από επαναχρησιµοποιούµενο, ανακυκλώσιµο ή κοµποστοποιήσιµο πλαστικό. Αυτές οι πρωτοβουλίες έρχονται να ενδυναµώσουν µια µακρά ιστορία από πρωτοπόρες δράσεις που αφορούν σε εναλλακτικές λύσεις στη χρήση πλαστικού, ως αποτέλεσµα των οποίων την τελευταία δεκαετία το Dove απέφυγε τη χρήση περισσότερων από 10.000 τόνους πρωτογενούς πλαστικού.

H Marcela Melero, Vice President Dove Global Skin Cleansing, εξηγεί: «Στο Dove, πιστεύουµε στην φροντίδα τόσο προς τους καταναλωτές µας, όσο και προς τον πλανήτη. Έχουµε δεσµευτεί να γίνουµε µια από τις µάρκες µε τον µεγαλύτερο αντίκτυπο ενάντια στα πλαστικά απορρίµµατα. Γνωρίζουµε ότι δεν είµαστε τέλειοι, αλλά δεν µπορούµε να περιµένουµε. Αναζητούµε λύσεις, ώστε να έχουµε τον µεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο, όσο πιο άµεσα µπορούµε, εµπνέοντας έτσι και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο».

Το Dove δεσµεύεται να οδηγήσει τη µάχη ενάντια στα πλαστικά απορρίµµατα και να λειτουργήσει ως καταλύτης της αλλαγής στην βιοµηχανία και ακόµη ευρύτερα. Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, το Dove καλεί για άµεση, συνεργατική δράση, ώστε να συµβάλλει στην επίλυση του προβλήµατος του πλαστικού παγκοσµίως, αλλάζοντας τόσο την εµπορική όσο και την καταναλωτική συµπεριφορά για να µεταστρέψει το κύµα ενάντια στα πλαστικά απορρίµµατα.Μέσω ενός συνδυασμού εναλλακτικών υλικών συσκευασίας, ανακυκλωμένου πλαστικού όπου χρειάζεται και επενδύοντας στην τεχνολογία επαναπλήρωσης (refill), το Dove οδηγεί το κίνημα για τη δημιουργία νέας αξίας για το πλαστικό και μειώνει τον όγκο των πλαστικών συσκευασιών που παράγει.