ΠΡΟΣΩΠΟ

Οι 4 top θεραπείες ομορφιάς κι αντιγήρανσης

Κάθε γυναίκα που θέλει να εντυπωσιάζει με την εμφάνισή της πρέπει να φροντίζει το δέρμα της και να βρίσκει τρόπους να το διατηρεί νεανικό και λαμπερό. Παράγοντες όπως η ηλικία, οι ρύποι στο περιβάλλον και το καθημερινό μακιγιάζ ταλαιπωρούν το δέρμα και το κάνουν να χάνει τη λάμψη και τη ζωντάνια του.

Πλέον, είναι διαθέσιμες πολλές θεραπείες ομορφιάς και αναζωογόνησης που καθυστερούν τη γήρανση και αποκαθιστούν τη χαμένη νεότητα. Ακολουθούν οι 4 δημοφιλέστερες, τα πλεονεκτήματά τους, η διάρκεια θεραπείας και πληροφορίες για το κόστος εφαρμογής.

Botox

Το botox είναι μια ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης και δρα στους δερματικούς μύες, αποτρέποντας τις συσπάσεις. Αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και προληπτικά. Σε γενικές γραμμές εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση:

• Ρυτίδων στο μέτωπο, στο στόμα, στο μεσόφρυο

• Ημικρανίας

• Υπεριδρωσίας

Η κάθε επίσκεψη για botox διαρκεί από 10 έως 20 λεπτά και μπορεί να δεις τα αποτελέσματά του από την ίδια κιόλας μέρα εφαρμογής. Το τελικό και πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θα είναι ορατό μέσα σε 15 μέρες από την εφαρμογή του. Το αποτέλεσμα του botox διαρκεί από 3 έως 6 μήνες αναλόγως της ηλικίας και του δέρματος του ασθενή.

Τα πλεονεκτήματα του botox έναντι άλλων μεθόδων αντιγηραντικής θεραπείας είναι ότι είναι ανώδυνο, πολύ ασφαλές, οικονομικό, έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα και μπορείς να το επαναλαμβάνεις όσο συχνά θες.

Το κόστος της εφαρμογής καθορίζεται από το σημείο που εφαρμόστηκε και από την ανάγκη που έχει το δέρμα. Είναι σημαντικός επίσης και ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστεί να κάνεις.

Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία ενέσιμη θεραπεία, όπου ο γιατρός χρησιμοποιεί εκχύλισμα φυσικού υαλουρονικού για να «γεμίσει»τις ρυτίδες και να λειάνει το δέρμα κάνοντάς το να δείχνει πιο νεανικό. Στόχοι της μεθόδου εκτός από το γέμισμα των ρυτίδων είναι η ανάκτηση της ελαστικότητα του δέρματος, η ενυδάτωση του δέρματος, η αλλαγή στο σχήμα του προσώπου- αποκατάσταση του οβάλ. Είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος, ανώδυνη, δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργιών, δεν επηρεάζει τις φυσικές εκφράσεις του προσώπου, το αποτέλεσμά της διαρκεί πολύ και αποκαθιστά μια ουσία που παράγει ούτως ή άλλως ο οργανισμός αλλά με τα χρόνια μειώνεται.

Η συνεδρία διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Μετά μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα και οίδημα, αλλά μέσα σε λίγη ώρα, το πρόσωπο επανέρχεται. Το τελικό αποτέλεσμα διαρκεί τουλάχιστον 1- 1,5 χρόνο.

Το κόστος εφαρμογής των fillers με υαλουρονικό εξαρτάται από το σημείο εφαρμογής και τις ανάγκες του ασθενή.

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μια σύγχρονη μέθοδος πρόληψης και αντιμετώπισης της γήρανσης του προσώπου και του σώματος, αλλά και αποκατάστασης των μαλλιών. Πραγματοποιείται είτε με ενέσιμο είτε με μη ενέσιμο τρόπο. Η μεσοθεραπεία προσώπου περιλαμβάνει έγχυση υαλουρονικού οξέος, βιταμινών και ιχνοστοιχείων στο σημείο που θέλεις για να επιτευχθεί ενυδάτωση, σύσφιξη, αναζωογόνηση, βελτίωση δυσχρωμιών και εξάλειψη ρυτίδων. Η μεσοθεραπεία σώματος στοχεύει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους και στη βελτίωση του δέρματος. Η μεσοθεραπεία μαλλιών εφαρμόζεται για να αντιμετωπιστεί η τριχόπτωση, η ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής, η μείωση της πιτυρίδας και η ενυδάτωση του κεφαλιού.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου έναντι άλλων μεθόδων είναι ότι έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα και είναι ανώδυνη. Επίσης, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του.

Για μεσοθεραπεία προσώπου απαιτούνται 3-4 συνεδρίες, για μεσοθεραπεία σώματος 6-8 συνεδρίες και για μεσοθεραπεία μαλλιών 5-8 συνεδρίες. Το σύνολο των συνεδριών εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από το εκάστοτε περιστατικό.

Το κόστος εφαρμογής της μεσοθεραπείας καθορίζεται από το σημείο εφαρμογής και από το στάδιο του προβλήματος και το θεραπευτικό στόχο του ασθενή.

Νήματα προσώπου -Lifting

Τα νήματα προσώπου είναι απορροφήσιμα και εφαρμόζονται για να βελτιώσουν το πρόσωπο και το περίγραμμά του. Αντιθέτως με το κλασικό χειρουργικό lifting, το αποτέλεσμα των νημάτων είναι 100% αναστρέψιμο. Τα αναπλαστικά νήματα PDO δρουν μέσω βιοδιέγερσης, βελτιώνουν τη σφριγηλότητα του δέρματος και ανορθώνουν τους ιστούς. Τα νήματα ανάρτησης και πολυγαλακτικού οξέος COG δρουν ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες, παράγοντας νέο κολλαγόνο εσωτερικά και προλαμβάνοντας τη χαλάρωση. Βασικοί στόχοι επιλογής των νημάτων είναι η αντιμετώπιση της επιφανειακής χαλάρωσης του δέρματος και η αποκατάσταση της σφριγηλότητας μετά από εγκυμοσύνη ή απότομη απώλεια βάρους.

Τα πλεονεκτήματα έναντι άλλων μεθόδων θεραπείας είναι ότι είναι ασφαλής μέθοδος, έχει άμεση επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες, δεν απαιτείται νοσηλεία και δεν έχει παρενέργειες και σημάδια στο πρόσωπο.

Η διάρκεια εφαρμογής είναι 30-40 λεπτά. Για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θα πρέπει να περιμένεις περίπου 6 μήνες. Η διάρκειά του αγγίζει περίπου τα 2 χρόνια. Όσο περνούν οι μέρες το αποτέλεσμα βελτιώνεται περισσότερο.

Το κόστος εφαρμογής των νημάτων εξαρτάται από τις προσωπικές ανάγκες και το στόχο του εκάστοτε ασθενή.