ΜΑΛΛΙΑ
SPONSORED

Οι 3 εχθροί των βαμμένων μαλλιών και τα βήματα για να τα περιποιηθείς σωστά

Αντίστοιχα με τον τρόπο που φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, έτσι και τα μαλλιά μας «απαιτούν» τη δική τους προσοχή και εξειδικευμένη περιποίηση, αν θέλουμε να παραμένουν λαμπερά με υγιή όψη. Είτε μιλάμε για συγκεκριμένο τύπο μαλλιών (σγουρά, ίσια κλπ), είτε για τα βαμμένα μαλλιά, το πρώτο βήμα είναι να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους, προστατεύοντάς τα παράλληλα, από εξωτερικές επιθέσεις.

Παρά το γεγονός όμως, πως το χρώμα είναι μια από τις πιο συναρπαστικές αλλαγές στα μαλλιά, αν μη τι άλλο για την ικανότητά του να μεταμορφώνει την εμφάνιση και τη διάθεσή μας στη στιγμή, πολλές είναι οι γυναίκες που αν και θα ήθελαν να πειραματιστούν μ’ αυτό, δεν το επιλέγουν αφενός γιατί δεν είναι σίγουρες αν θα καταφέρουν να προσφέρουν στα μαλλιά τους την απαιτούμενη φροντίδα, αφετέρου γιατί γνωρίζουν πως η βαφή μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητά τους.

Ποιοι είναι όμως, οι τρεις μεγαλύτεροι εχθροί του χρώματος; Κράτα σημειώσεις…

Αρχικά, το νερό που διεισδύει πιο εύκολα στα βαμμένα μαλλιά, οδηγώντας σε διάσπαση των πρωτεϊνών και ξεθώριασμα του χρώματος. Έπειτα, οι ακτίνες UV που αλλοιώνουν τις φυσικές χρωστικές ουσίες, ενώ ταυτόχρονα επιφέρουν απώλεια των λιπιδίων, προκαλώντας θαμπάδα και αποδυνάμωση. Last but not least, το styling, όπως το χτένισμα και το βούρτσισμα, καταστρέφει την πρωτεϊνική δομή των μαλλιών με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας σπάσιμο, θαμπάδα και φριζάρισμα. Αποτέλεσμα; Να παρουσιάζονται φθορές σε τρία επίπεδα της τρίχας– τόσο στον πυρήνα της (σπάσιμο, ψαλίδα, ξεθώριασμα), όσο στο κέντρο (φριζάρισμα λόγω της βαφής) αλλά και την επιφάνειά της (λόγω της οξείδωσης έρχονται στην επιφάνεια ανεπιθύμητοι κόκκινοι και πορτοκαλί τόνοι). Με μία φράση: Τα μαλλιά να γίνονται ακόμη πιο ευαίσθητα.

Ο «χρυσός» κανόνας των βαμμένων μαλλιών

Ο πρώτος «χρυσός» κανόνας σύμφωνα με τους hair experts είναι η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων- και σειρών περιποίησης για τα βαμμένα μαλλιά. Θα έβαζες ποτέ μία κρέμα που δεν ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου; Γιατί να κάνεις κάτι αντίστοιχο με τα μαλλιά σου; Ξεκινώντας για παράδειγμα από το λούσιμο, επίλεξε ένα σαμπουάν και conditioner που θα προστατεύσουν από το ξεθώριασμα και την οξείδωση, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίσουν την υγιή όψη, τη λάμψη και την ελαστικότητα της τρίχας.

 

Εμπνευσμένη από την περιποίηση της επιδερμίδας, η Kérastase δημιούργησε την Chroma Absolu τη νέα ολοκληρωμένη, εξατομικευμένη σειρά περιποίησης για βαμμένα μαλλιά που επανορθώνει την τρίχα από μέσα προς τα έξω, όποια υπηρεσία βαφής κι αν επιλέξεις να κάνεις με αποτέλεσμα, το χρώμα να διαρκεί περισσότερο. Καμία θυσία στο βωμό του χρώματος!

 

Πώς το καταφέρνει αυτό; Χρησιμοποιώντας έναν στρατηγικό συνδυασμό προηγμένων ενεργών συστατικών και πιο συγκεκριμένα μία τριπλέτα ισχυρών οξέων γνωστών για τις επουλωτικές τους ιδιότητες, η σύνθεση των προϊόντων Chroma Absolu διεισδύει μέχρι τον πυρήνα της τρίχας, δρώντας από μέσα προς τα έξω, για να διατηρήσει το χρώμα και να αφήσει τα μαλλιά απαλά και ενυδατωμένα, με έντονη λάμψη, ακόμα και όταν τα μαλλιά υποβάλλονται συχνά σε βαφές.

Ακόμη δύο στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή την Chroma Absolu; Αρχικά, το εκλεπτυσμένο άρωμά της, δημιουργία των Γάλλων αρωματοποιών Dominique Hazael-Massieux και Isabelle Abram, που έχει το neroli ως πρωταγωνιστική νότα και διαρκεί 72 ολόκληρες ώρες. Έπειτα, οι χρήσιμες συμβουλές- πληροφορίες για τα συστατικά, την εφαρμογή και τη βιωσιμότητα μέσω του κωδικού QR που θα βρει κανείς στην ετικέτα κάθε προϊόντος Chroma Absolu.

Ποια τα βήματα για να περιποιηθεί κανείς σωστά τα βαμμένα του μαλλιά;

Το ολοκληρωμένο φάσμα εξατομικευμένης περιποίησης για κάθε τύπο βαμμένων μαλλιών της Chroma Absolu, αποτελείται από την περιποίηση στο σπίτι (λούσιμο, περιποίηση, προετοιμασία styling) και μπορεί να συμπληρωθεί στο κομμωτήριο με την υπηρεσία του νέου Fusio-Dose Chroma Absolu, για αμέσως μετά και ενδιάμεσα από τις υπηρεσίες βαφής, επανορθώνει σε βάθος την τρίχα κάνοντας παράλληλα, το χρώμα πιο φωτεινό.

(Όπου Fusio-Dose, σημείωσε τη #1 υπηρεσία της Kérastase για εξατομικευμένη περιποίηση στο κομμωτήριο, μεταμορφώνει αμέσως τα μαλλιά χάρη στην επιτόπου ανάμειξη ενός concentré και ενός booster).

Ξεκινώντας από το λούσιμο, μπορεί κανείς να επιλέξει ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών του, ανάμεσα σ’ ένα ενυδατικό (για λεπτή έως μέτρια τρίχα) και ένα θρεπτικό σαμπουάν προστασίας (μέτρια έως χοντρή τρίχα). Σειρά έχει το επανορθωτικό conditioner (προτείνεται για λεπτή έως μέτρια τρίχα) ή η μάσκα βαθιάς αναζωογόνησης (για μέτρια έως χοντρή τρίχα), ενώ μία φορά την εβδομάδα, αντί για conditioner ή μάσκα, ή αμέσως μετά για extra περιποίηση μπορεί να εφαρμόσει το star προϊόν gloss αναδόμησης για έντονη λάμψη με διάρκεια που περιποιείται σε βάθος την τρίχα.

Αν έχει κανείς σκούρα βαμμένα μαλλιά (πχ σκούρα καστανά μαλλιά), μία φορά την εβδομάδα – ή όσο συχνά χρειάζεται, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών του, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μάσκα εξουδετέρωσης των κόκκινων υποτόνων, Masque Vert Chroma Neutralisant, για πιο βαθύ και πιο ψυχρό καστανό χρώμα.

Τελευταίο step; Η προετοιμασία, εδώ, ο αντιοξειδωτικός θερμοπροστατευτικός ορός θα γίνει ο καλύτερος φίλος σου απέναντι στο φριζάρισμα.

Μπορείς να βρεις την ιδανική σειρά Kérastase για εσένα εδώ και τα κοντινότερα κομμωτήρια Kérastase εδώ.