ΜΑΛΛΙΑ
SPONSORED

Οδηγίες για επαγγελματικό στέγνωμα των μαλλιών στο σπίτι και αντίο φριζάρισμα

Η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου είναι πολύ συγκεκριμένη. Αυτοματοποιημένες κινήσεις με αρχή, μέση και τέλος χωρίς καμία διαφοροποίηση εδώ και πολλά χρόνια. Μήπως, λέω μήπως, το στέγνωμα των μαλλιών σου επιδέχεται αλλαγών; Τι μου λες; Τι θα γίνει με το φριζάρισμα που σε ταλαιπωρεί; Στα λόγια μου έρχεσαι. Μικρές αλλαγές στο στέγνωμα και τα κατάλληλα προϊόντα και πες αντίο στο φριζαρισμένο κεφάλι σου.

Η σειρά Keratin Smooth του TRESemmé είναι αυτό που χρειάζεσαι. Επαγγελματικό αποτέλεσμα κομμωτηρίου αλλά χωρίς να χρειαστεί να κλείσεις ραντεβού αφού μπορείς να το πετύχεις μόνη σου στο σπίτι σου.

Ξεκινάς φυσικά με το σαμπουάν. Το σαμπουάν της σειράς Keratin Smooth θέτει υπό έλεγχο για έως και 72 ώρες τα ατίθασα μαλλιά και τα μαλακώνει από το πρώτο κιόλας λούσιμο.

Λεία κι απαλά μαλλιά και δεν θέλεις κάτι άλλο. Θα σου πω όμως πως περιέχει και το αφρικανικό έλαιο Marula το οποίο μυρίζει υπέροχα. Ξεπλένεις πολύ καλά και σειρά έχει το Keratin Smooth Conditioner του TRESemme που φέρνει στο προσκήνιο την καινοτομία που λειαίνει τα φριζαρισμένα μαλλιά αφήνοντάς τα απαλά και λαμπερά.

Και περνάμε στο σημαντικότατο στάδιο, το στέγνωμα. Αν ένας είναι ο λόγος που σκέφτεσαι (και ξανασκέφτεσαι) να λουστείς, αυτό είναι το στέγνωμα. Μήπως αντέχουν ακόμα μία μέρα αναρωτιέσαι και στο μυαλό σου έρχονται εικόνες με πιστολάκια, βρεγμένες πετσέτες και φριζαρισμένα μαλλιά. Ξέχνα τα όλα γιατί εμείς είμαστε εδώ να σου πούμε τι μπορείς να κάνεις για τέλειο αποτέλεσμα.

Το πρώτο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δε τρίβουμε τα μαλλιά με την πετσέτα αλλά τα ταμπονάρουμε μαλακά. Πριν πιάσεις το πιστολάκι, πιάσε το σπρέι κατά της θερμότητας Keratin Smooth Heat Defense με κερατίνη το οποίο θα προστατεύσει τα μαλλιά σου έως και στους 230 βαθμούς. Η τρίχα θωρακίζεται και δεν καταστρέφεται δίνοντας έτσι ένα υγιές και λείο αποτέλεσμα.

 

Αφού έχεις εφαρμόσει το σπρέι, άπλωσε μερικές σταγόνες από το λάδι μαλλιών Keratin Smooth που θα ελέγξει το φριζάρισμα και είσαι έτοιμη να στεγνώσεις.

 

Μεγάλη προσοχή στη θερμοκρασία. Μπορεί το χέρι σου να επιλέγει αυτόματα την πιο υψηλά σκάλα θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα στεγνώσεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα αλλά κάνεις λάθος.

Πολλές φορές, το στέγνωμα με τον καυτό αέρα μπορεί να τα αφυδατώσει με αποτέλεσμα να «σπάνε» πιο εύκολα. Αν για παράδειγμα έχεις λεπτά μαλλιά, προτίμησε πιο χαμηλή θερμοκρασία, ενώ αν έχεις πιο χοντρή τρίχα, πιο υψηλή. Στο τέλος στέγνωσε τα μαλλιά σου για ένα λεπτό με κρύο αέρα προκειμένου να εξασφαλίσεις ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια στο χτένισμά σου.

Να ξέρεις πως αν έχεις πάρα πολλά μαλλιά αυτό που θα σε βοηθήσει στο στέγνωμα είναι να τα χωρίσεις σε μικρές τούφες και να τις στεγνώσεις επί μέρους. Για πιο επαγγελματικό στέγνωμα, βάλε στο πιστολάκι το ειδικό πλατύ στόμιο, που συγκεντρώνει τον αέρα προς τα κάτω. Τα μαλλιά με αυτόν τον τρόπο δεν «αγριεύουν», καθώς τα λέπια των τριχών έχουν καθοδική φορά.

Μην ξεχνάς να κουνάς διαρκώς το πιστολάκι όσο στεγνώνεις τα μαλλιά σου ώστε να μην μένει σταθερό σε ένα σημείο για πολλή ώρα. Κράτα και τις αποστάσεις σου. Είναι σημαντικό να κρατάς το πιστολάκι σε μία σεβαστή απόσταση από το κεφάλι σου έτσι ώστε ο αέρας να κατανέμεται σωστά.

To TRESemmé καθορίζει τα μαλλιά σου, τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου.

Get the TRESemmé feeling:

Facebook: TRESemmeGreece

Instagram: tresemmegreece