ΜΑΛΛΙΑ

Octopus haircut: Το κούρεμα που ψάχνουν όλοι στο Pinterest

Instagram/billieeilish/

Μιλώντας για κουρέματα και τάσεις στα μαλλιά, δεν γινόταν να μην κάνουμε μία ξεχωριστή αναφορά, στο ”octapus haircut” ένα από τα κουρέματα που έχουν σημειώσει αύξηση +2x στη γνωστή πλατφόρμα.

 

The pandemic breakup hair is real, people! Το 2022, οι τάσεις στα μαλλιά είναι πιο εκκεντρικές και τολμηρές: Από τα mullets στα ”octopus hair” έως και τα κοντά μαλλιά μοϊκάνα, τα ”rebel cuts” θα είναι τα πιο περιζήτητα κουρέματα της Gen Z στο κομμωτήριο. Σε αυτό συμφωνούν και οι κομμωτές σ’ όλο τον κόσμο, που με την σειρά τους παρατηρούν πιο bold, edgy cuts. Σκέψου τα mullets, τα shags, τα wolf cuts, and, και τώρα, το octopus haircut.

Τι είναι όμως, το Octopus Haircut”;

Ενδεχομένως εκτός από το Pinterest, μπορεί να έχεις δει το octapus haircut και το TikTok. Στην ουσία, το συγκεκριμένο κούρεμα χαρακτηρίζεται από εμφανή, έντονα layers που μοιάζουν σχεδόν με πλοκάμια χταποδιού και φτάνουν στο ύψος των ώμων, σε αντίθεση με το συνολικό μήκος των μαλλιών στο πίσω μέρος που παραμένει μακρύ, γεγονός που το διαφοροποιεί από άλλα edgy κουρέματα.

Όπως σχολιάζουν αρκετοί hairstylists, το octopus haircut είναι μία ακόμη εκδοχή του shag και του mullet, που τελευταία έχουν κάνει δυναμικό comeback. Έχει λιγότερη υφή και layers- κομμένα με ξυράφι- σε σχέση με ένα κλασικό shag, αλλά εξακολουθεί να χαρίζει extra όγκο στην κορυφή.

Ιδανικό κούρεμα για άτομα με ίσιο ή κυματιστό τύπο μαλλιών, που δεν θέλουν να ασχολούνται με τις ώρες με το styling των μαλλιών τους.

Πώς σου φαίνεται το octopus haircut; Θα το τολμούσες;