ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο σωστός τρόπος για να πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί και το βράδυ

Οι πληροφορίες που δέχεσαι καθημερινά για το πώς να περιποιείσαι το πρόσωπό σου είναι πολλές. Καινούρια προϊόντα, νέοι τρόποι, μυστικές συνταγές και πολλά ακόμα beauty tips φτάνουν στα αυτιά σου κι εσύ αναρωτιέσαι τι πραγματικά κάνεις σωστά και τι λάθος.

Μάλλον για το μόνο πράγμα που δεν ανησυχείς είναι για τον τρόπο που πλένεις το πρόσωπό σου. Αν ακολουθείς τους κανόνες ομορφιάς, πλένεις το πρόσωπό σου πρωί-βράδυ. Μέχρι εδώ τα πάμε καλά. Το πρόβλημα είναι όμως ότι υπάρχει περίπτωση να το κάνεις λάθος. Ακόμα και αυτή η διαδικασία χρειάζεται προσοχή αφού διαφοροποιείται πάντα ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου και δεν χρειάζεται να είναι η ίδια το πρωί και το βράδυ.

Ποιος είναι ο σωστός και ποιος ο λάθος τρόπος για να πλυθείς όμως; Ας το εξετάσουμε λίγο πιο αναλυτικά.

Πρωινός καθαρισμός

Υπάρχει η άποψη ότι δεν είναι ανάγκη να πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί αφού το έχεις κάνει το προηγούμενο βράδυ. Αλλά προσωπικά δεν βρίσκω λόγο να μην το κάνεις, καθώς είμαι φανατική του καθαρισμού προσώπου. Αρκεί πάντα να χρησιμοποιείς το κατάλληλο προϊόν και να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Ξηρή κι ευαίσθητη

Αν το πρόσωπό σου είναι λιπαρό τότε καλό είναι να αποφύγεις το σαπούνι το πρωί για το πλύσιμο του προσώπου. Λίγο ζεστό νερό είναι αρκετό γι’ αυτό τον τύπο επιδερμίδας πριν την ενυδατική κρέμα.

Λιπαρή

Αν έχεις πραγματικά λιπαρότητα στο πρόσωπό σου τότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του καθαριστικού προϊόντος. Καλό είναι να επιλέξεις ένα ήπιο σαπούνι. Πρόσεχε να μην το παρακάνεις γιατί ακόμα και η λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να εμφανίσει ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Βράδυ: Ο βασικός κανόνας

Εδώ, ο καθαρισμός του προσώπου είναι ένα βήμα που δεν πρέπει ποτέ να παραλείψεις. Με αυτό τον τρόπο αφαιρείς ό,τι περιττό άφησε η ατμόσφαιρα και το μακιγιάζ στο πρόσωπό σου και σίγουρα δεν θες να κοιμηθείς με ένα βρώμικο πρόσωπο. Μη σκεφτείς ποτέ να κοιμηθείς και να καθαρίσεις το πρόσωπό σου το πρωί γιατί δεν είναι το ίδιο. Την επομένη το πρωί τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Το ζητούμενο εδώ είναι να το κάνεις σωστά ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου κι όχι αν θα το κάνεις όπως το πρωί.

How to

– Αρχικά φρόντισε να πλύνεις καλά τα χέρια σου πριν ξεκινήσεις να ακουμπάς το πρόσωπό σου.

– Στη συνέχεια, με βάση τις ανάγκες τις επιδερμίδας σου επίλεξε ένα καλό προϊόν για ντεμακιγιάζ -σε περίπτωση που μακιγιάρεσαι καθημερινά- και έπειτα το κατάλληλο σαπούνι για τον δικό σου τύπο.

– Βεβαιώσου ότι έχει απομακρυνθεί κάθε ίχνος μακιγιάζ και κυρίως από τα μάτια που είναι το πιο δύσκολο κι ευαίσθητο σημείο.

– Αν παρατηρείς ότι τα μάτια σας ερεθίζονται εύκολα, αναζήτησε ένα καλό εξειδικευμένο καθαριστικό για την περιοχή.

– Ποτέ μην τρίβεις τα μάτια σου για να απομακρύνεις το μακιγιάζ. Ακούμπησε απαλά το cotton pad με το καθαριστικό προϊόν πάνω στα κλειστά μάτια και άφησέ το για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να λιώσει το μακιγιάζ.

– Όταν πια το πρόσωπό σου είναι καθαρό συνέχισε με το toner, την κρέμα ή τον ορό σου και είσαι έτοιμη για ύπνο.