ΜΑΛΛΙΑ

Ο πιο απλός τρόπος να κάνεις κύματα στα μαλλιά σου, ακόμα κι αν δεν πιάνουν τα χέρια σου

Imaxtree Imaxtree

Υπάρχουν κορίτσια που πριν λίγους μήνες, μέσα στην καραντίνα, φρόντισαν να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στα μαλλιά τους. Έμαθαν, έψαξαν, αφιέρωσαν χρόνο να τα βάψουν μόνες τους, να μάθουν να κάνουν δύο-τρία- τέσσερα χτενίσματα διαφορετικά, ακόμη και να μάθουν μόνες τους να κόβουν αφέλειες.

 

Υπάρχουμε και εμείς, οι υπόλοιπες -εγώ σηκώνω το χέρι ψηλά- που όχι μόνο δεν τα καταφέραμε (κάποιες δεν προσπαθήσαμε καθόλου, κάποιες, τα παρατήσαμε γρήγορα, κάποιες δεν το έχουμε καθόλου με τα μαλλιά μας γενικά) αλλά, η ανάγκη μας οδήγησε να επινοήσουμε «νέους» τρόπους να τα καταφέρουμε, aka να κάνουμε ένα διαφορετικό χτένισμα στα μαλλιά μας, όπως τα waves. (Το παράδειγμα καθόλου τυχαίο, θα καταλάβεις παρακάτω).

Κάπως έτσι, πιθανολογώ πως δημιουργήθηκαν τα ”bubble curls” και κάπως «μαγικά» έπεσα πάνω τους πριν λίγες μέρες στο Instagram.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα χτένισμα- χαλαρές μπούκλες- που μπορείς να κάνεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις κανένα εργαλείο θερμότητας (ούτε σεσουάρ), με πολύ λίγα προϊόντα hairstyling και το βασικότερο- ΧΩΡΙΣ- να χρειάζεται να πιάνουν τα χέρια σου.

Τα βήματα για να πετύχεις τα bubble curls

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις λίγο νερό στα μαλλιά σου (προσοχή λίγο νερό- όχι να στάζουν γιατί θα πάρει ώρες να στεγνώσουν) και στη συνέχεια, αφού απλώσεις σε όλο το μήκους τους μία κρέμα/ ένα spray κατά του φριζαρίσματος, χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο ponytails κάνοντας μία κάθετη χωρίστρα στη μέση του κεφαλιού σου.

Στη συνέχεια, ξεκίνα να δημιουργείς μικρά bubbles, aka μικρές φούσκες, πιάνοντας τα μαλλιά σου ανά δύο περίπου εκατοστά με μικρά διάφανα λαστιχάκια, ενσωματώνοντας κάθε φορά μια μικρή τούφα. Στο τέλος, θα έχεις δύο μακριές bubble πλεξούδες.

Από τη θεωρία στην πράξη: Πίσω από τα ”bubble curls” κρύβεται η hairstylist Olivia Smalley, η ετοίμασε και το παρακάτω βίντεο, δείχνοντάς στην πράξη πώς πετυχαίνει τα bubble curls (χαλαρά waves) στα μαλλιά της.