ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ο πασατέμπος και η αντιγηραντική του δράση

Συχνά η λύση για πολλά από τα προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις σχετικά με την επιδερμίδα σου κρύβεται σε τροφές και φυσικά προϊόντα που έχεις διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.

Λογικά τώρα θα περνάνε από το μυαλό σου διάφορα superfoods που συνεισφέρουν στην υγεία αλλά και στην ομορφιά. Υπάρχει ωστόσο μία τροφή που μάλλον δεν σου περνά από το μυαλό και όντως λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία της επιδερμίδας σου και στη διατήρηση της νεανική της όψης.

Ο λόγος γίνεται για τον πασατέμπο ή αλλιώς κολοκυθόσπορο. Πρόκειται για ένα θρεπτικό κομμάτι της κολοκύθας, πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, ω-6 και λινολεϊκό οξύ. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, σίδηρο και πολλές βιταμίνες (E, C, Κ)  τον καθιστούν έναν από τους πιο θρεπτικούς σπόρους.

Η μεγάλη θρεπτική αξία του πασατέμπου έχει θετικό αντίκτυπο και στην επιδερμίδα σου αφού τα συμπλέγματα βιταμινών και τα μέταλλα βοηθούν στην αναζωογόνηση, ανάπλαση και ενυδάτωση της επιδερμίδας, καθυστερώντας την εμφάνιση των ρυτίδων.

Μία σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutritional Neuroscience έδειξε ότι η κατανάλωση πασατέμπου είναι ένα φυσικό φάρμακο κατά της αϋπνίας. Και ως γνωστόν ο ύπνος είναι απαραίτητος για ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάτσετε σε ένα παγκάκι μασουλώντας πασατέμπο εκτός από την απόλαυση της στιγμής, θυμηθείτε ότι προσφέρετε μία υπερτροφή στην επιδερμίδα σας που λειτουργεί σαν φυσική αντιγήρανση.