ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα

Αν μέχρι τώρα το να πληρώνεις κάποιον για να σου "σπάσει" τα μαύρα στίγματα είναι μία κόλαση για σένα, τότε σου έχουμε τον πιο γρήγορο, πιο εύκολο και πιο ευγενικό για την επιδερμίδα σου τρόπο να απαλλαγείς από αυτά και μάλιστα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Η Μέθοδος

 

1. Βράσε ένα ισχυρό πράσινο τσάι και άφησέ το να κρυώσει μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Το πράσινο τσάι είναι ένα πολύ δυνατό αντιφλεγμονώδες και θα βοηθήσει το δέρμα τα καλμάρει καθώς θα αφαιρεί τα μαύρα στίγματα.

2. Ανάμειξε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με μία μικρή ποσότητα aloe vera (το τζελ είναι προτιμότερο, αλλά μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και φρέσκια αλόη αν έχεις). Βάζε κάθε φορά 1/4 κουταλιά του γλυκού πράσινο τσάι και ανακάτεψε, μέχρι να έχεις μία παχύρευστη λευκή παστά. Αν κατά λάθος βάλεις περισσότερο υγρό και είναι πολύ αραιωμένη η κρέμα σου, τότε πρόσθεση λίγο περισσότερο σόδα μέχρι να πήξει.

3. Αφαίρεσε το μακιγιάζ σου και πλύνε με χλιαρό προς το ζεστό νερό το πρόσωπό σου, έτσι ώστε το δέρμα να είναι καθαρό και οι πόροι ανοιχτοί.

4. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου ή ένα μικρό βουρσάκι (για παράδειγμα αυτό το πινέλο που χρησιμοποιείς για το concealer είναι διανικό) άπλωσε την κρέμα που έφτιαξες στις περιοχές που έχεις μαύρα στίγματα. Φρόντισε να αποφύγεις τις περιοχές γύρω από τα μάτια, τα ρουθούνια και τα χείλη. Καλό είναι να μην τη φας, όχι γιατί θα πάθεις κάτι, αλλά μάλλον δεν θα σου αφήσει και πολύ ωραία γεύση.

5. Άφησε την κρέμα να στεγνώσει. Θα χρειαστεί από 10 έως 20 λεπτά ανάλογα με το πόσο πολύ έχεις βάλει. Αυτή η κρέμα λειτουργεί σαν τις ταινίες για τα μαύρα στίγματα. Κολλάει πάνω στις κορυφές τους και τις ετοιμάζει για αφαίρεση.

6. Χρησιμοποιώντας μια ζεστή βαμβακερή πετσέτα απομάκρυνε την στεγνή πλέον κρέμα με κινήσεις προς τα κάτω. Καθώς η μαγειρική σόδα θα φεύγει, το ίδιο θα συμβαίνει και με τα μαύρα στίγματα. Όχι το δέρμα σου δεν θα είναι κόκκινο και ερεθισμένο.

7. Πλένεις και πάλι το πρόσωπό σου, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας κρέμα ή κάποιο “νερό” χωρίς αλκοόλ. Μην μακιγιαριστείς για την επόμενη ώρα.

Αν επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία κάθε εβδομάδα τα μαύρα στίγματα θα τα βλέπεις μόνο στη μύτη της γιαγιά σου.

Αλήθεια.