ΜΑΛΛΙΑ

Ο hairstylist Ρένος Πολίτης έχει το μυστικό για τέλεια μαλλιά στην παραλία

Περιμένεις πώς και πώς το Σαββατοκύριακο ή τις καλοκαιρινές διακοπές σου για να χαλαρώσεις ξέγνοιαστη στην παραλία. Αλήθεια, μπορώ να σε καταλάβω, δεν είσαι η μόνη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που ακόμα και ξαπλωμένη στην αμμουδιά με τη θάλασσα να βρέχει τα πόδια σου, δεν μπορείς να τα παραλείψεις. Δεν γίνεται να αμελήσεις την περιποίηση και αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας σε πρόσωπο και σώμα, ούτε να αφήσεις τα μαλλιά σου χωρίς μία ειδική φροντίδα για τις συνθήκες παραλίας.

Εδώ, θα ασχοληθούμε με τα μαλλιά και το πώς θα είναι τέλεια όλο το καλοκαίρι, είτε είσαι στην παραλία, είτε όχι. Ζήτησα, λοιπόν, τη συμβουλή του ειδικού, hairstylist Ρένου Πολίτη, σχετικά με το πώς να περιποιηθείς τα μαλλιά σου το καλοκαίρι. Φυσικά, όπως κάνεις με το πρόσωπο και το σώμα, το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τα μαλλιά σου όσον αφορά στην αντηλιακή προστασία. Οι βλαβερές ακτινοβολίες δεν κάνουν διακρίσεις και η τρίχα σαφώς επηρεάζεται. Αντηλιακό μαλλιών και καπέλο είναι τα βασικά και τα θεωρώ δεδομένα.

Τι γίνεται όμως με το θαλασσινό αλάτι; Πώς θα καταφέρεις να έχεις μαλλιά μαλακά και λαμπερά -όλο το χειμώνα πάσχισες να τα διατηρήσεις έτσι με μάσκες και θεραπείες- που θα είναι προστατευμένα από το θαλασσινό αλάτι; Η συμβουλή του Ρένου είναι πρακτική, πανεύκολη και σίγουρα αποτελεσματική. Προτείνει να πάρεις ένα μπουκαλάκι με vaporisateur (μπορείς να βρεις σε καταστήματα με καλλυντικά ή απλά να πλύνεις και να χρησιμοποιήσεις ξανά το μπουκάλι από ένα προϊόν που έχει τελειώσει), να βάλεις μέσα μία μεγάλη κουταλιά μάσκα μαλλιών, μία κουταλιά ενυδατικό λάδι μαλλιών, νερό και να τα ανακατέψεις καλά.

 

Αυτό το μπουκαλάκι θα είναι ο σύμμαχος των μαλλιών σου στην παραλία. Μερικοί ψεκασμοί μετά τη βουτιά σου θα φροντίσουν τα μαλλιά, χαρίζοντάς τους ενυδάτωση και θρέψη, αλλά και απαλότητα. Έτσι το αλάτι θα δώσει μόνο το beach effect και δεν θα σκληρύνει την τρίχα.

Με αυτό το DIY hair spray της παραλίας, τα μαλλιά σου θα είναι τέλεια όλη μέρα, μέχρι να λουστείς. Για ακόμα περισσότερη φροντίδα, ο Ρένος προτείνει μετά το λούσιμο, να βάλεις στα μαλλιά μία leave-in μάσκα, την οποία θα αφήσεις όλο το βράδυ. Έτσι το επόμενο πρωί τα μαλλιά σου θα είναι λαμπερά, απαλά και γεμάτα υγεία.