ΜΑΛΛΙΑ

Ο hair stylist Ρένος Πολίτης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του για τέλειες μπούκλες

Είναι η εποχή που οι ανάλαφρες μπούκλες έχουν την τιμητική τους. Είτε έχεις σγουρά, είτε ίσια μαλλιά ψάχνεις να βρεις το τρόπο που θα τους δώσεις αυτό το φυσικό σπάσιμο που σε κάνει να νιώθεις όμορφα με τα μαλλιά σου. Το δύσκολο όμως είναι να καταφέρεις αυτό το φυσικό αποτέλεσμα, που δεν είναι στιλιζαρισμένο και φαίνεται απόλυτα φυσικό.

Εγώ τουλάχιστον ανήκω στην κατηγορία αυτών των γυναικών που κάθε χρόνο ψάχνουν να βρουν τον τρόπο για ανάλαφρες μπούκλες, ιδανικά προϊόντα και τεχνικές. Κάνω και πλεξίδες όταν λούζομαι και κοιμάμαι μήπως και πετύχω κάτι (θυμάμαι όταν ήμουν μικρή έπιανε) αλλά τίποτα. Γι’ αυτό ζήτησα τη βοήθεια του hair & makeup artist Ρένου Πολίτη, του specialist κατά πολλές μαρτυρίες στο κομμάτι μπούκλα. Και ιδού οι πολύτιμες συμβουλές του, μπροστά στα μάτια σου.

Ίσια μαλλιά

1ος τρόπος

Παίρνεις ένα ψαλίδι με τον κύλινδρο σε κλασσικό μέγεθος και κάνεις μπούκλες σε διάσπαρτες τούφες από όλο το κεφάλι χωρίς να πειράξεις καθόλου τις άκρες. Θυμήσου από τούφα σε τούφα να αλλάζεις κατεύθυνση στο τύλιγμα για να μην κολλήσουν οι μπούκλες μεταξύ τους. Κράτα το ψαλίδι 3 δευτερόλεπτα στα μαλλιά για να έχεις ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα.

© Getty Images / Ideal Image

Μην ξεχάσεις πριν από την παραπάνω διαδικασία να βάλεις στα μαλλιά ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν, όχι πολύ λιπαρό για να μην τα βαρύνει και δεν μπορείς να πετύχεις το σπάσιμο.

Προτίμησε τη φυσική σου χωρίστρα και αφού τελειώσεις ψέκασε τα μαλλιά με ένα sea salt spray από απόσταση. Τέλος, εφάρμοσε λίγο μετάξι στις άκρες για να είναι μαλακές και να μην φριζάρουν, αλλά με σύνεση για να μην τα βαρύνεις τώρα που τα waves είναι έτοιμα.

2ος τρόπος

© Getty Images / Ideal Image

Δεν είναι όμως ο μόνος τρόπος που μπορείς να τα καταφέρεις, αν έχεις ίσια μαλλιά. Ο Ρένος μου έδωσε ακόμα ένα tip πολύ χρήσιμο που μάλλον θα λατρέψεις.

Σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά, παίρνεις μια τούφα, την τυλίγεις γύρω από τα δύο δάχτυλά σου, αφού πρώτα την έχεις ψεκάσει με sea salt spray και την στερεώνεις με hairclips στο κεφάλι. σου. Αφού το κάνεις σε όλα τα μαλλιά, παίρνεις το σεσουάρ κι αρχίζεις να στεγνώνεις τα μαλλιά σου. Όταν αφήσεις τις τούφες, το wavy hairstyle σου θα σε ενθουσιάσει.

3ος τρόπος

© Getty Images / Ideal Image

Και τα tips δε σταματούν εδώ. Ο ίδιος μου είπε ότι αν θέλεις ένα πιο ανέμελο, California look τότε μπορείς  απλά να κάνεις χαλαρές, ατημέλητες πλεξίδες στα μαλλιά και να τις ψεκάσεις ελαφρώς με hair spray. Τώρα περνάς κάθε πλεξίδα με το σεσουάρ και στη συνέχεια τις λύνεις. Λίγο μετάξι στις άκρες για να φαίνονται τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά και θα έχεις ένα natural wavy hairlook.

Νομίζω αρκετά με τα ίσια μαλλιά. Κάποιος από τους παραπάνω τρόπους θα σε καλύψει σίγουρα. Τώρα θα ασχοληθούμε με εσένα που έχεις σγουρά μαλλιά.

Σγουρά μαλλιά

© Getty Images / Ideal Image

Ψέκασε τα μαλλιά σου με ένα anti-frizz spray για να βάλεις στη θέση τους τα ατίθασα τριχάκια που πετάνε και τώρα με ένα ψαλίδι, του οποίου ο κύλινδρος έχει περίμετρο κοντά σε αυτή που έχουν οι μπούκλες σου τόνισε τα σημεία που το χρειάζονται. Τέλος, ψέκασε ξανά με ένα spray κατά του φριζαρίσματος από απόσταση και βάλε λίγη σιλικόνη στις άκρες για να μαλακώσουν.

Extra tip: Καλό είναι να βάζεις στα μαλλιά σου μία leave-in μάσκα ιδανική για φυσικά σγουρά μαλλιά έτσι ώστε να είναι ενυδατωμένα και λαμπερά κάθε μέρα.

Κεντρική φωτογραφία: Andy Kropa/Invision/AP