ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Ο beauty κανόνας των 3 δευτερολέπτων που ακολουθούν όλες οι Κορεάτισσες

Έχεις ακούσει τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων για το φαγητό που έπεσε στο πάτωμα; Αυτόν, που υποστηρίζει πως αν σηκώσεις γρήγορα κάτι που έπεσε στο πάτωμα, μπορείς τελικά να το φας- μάλλον άφοβα; Όχι εμείς, οι μηχανικοί της NASA. Κι αν τα 5 δευτερόλεπτα σου φαίνονται πολλά οι Κορεάτισσες έρχονται να μας «συστήσουν» τον κανόνα των 3 δευτερολέπτων στη ρουτίνα ομορφιάς μας.

Σύμφωνα τη Hee-jeong Cho, από το κορεάτικο beauty brand Vitabrid C, αμέσως μετά τον καθαρισμό και το πλύσιμο του προσώπου σου, θα πρέπει να εφαρμόσεις το πρώτο προϊόν για την περιποίηση της επιδερμίδας σου μέσα στα τρία πρώτα δευτερόλεπτα.

Κοινώς, αφαιρείς το μακιγιάζ, κάνεις καθαρισμό, δε στεγνώνεις το πρόσωπό σου με πετσέτα και αφού μετρήσεις μέχρι το τρία – ή απλά παλεύεις να ανοίξεις το καπάκι- εφαρμόζεις αμέσως το τόνερ, το serum και τη λοσιόν στην επιδερμίδα σου, ενώ αυτή είναι ακόμη βρεγμένη.

 

Εκτός από τα σωτήρια λεπτά που γλυτώνεις στο τέλος – εδώ άνθρωπος της τελευταίας στιγμής-  ο κανόνας των τριών δευτερολέπτων επιτρέπει- σύμφωνα με μελέτες- στα προϊόντα να απορροφηθούν καλύτερα από την επιδερμίδα σου. Κι αυτό γιατί όταν το δέρμα είναι υγρό η διείσδυση των θρεπτικών συστατικών γίνεται πιο γρήγορα και βαθιά.

Κι αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα aka την αλαβάστρινη επιδερμίδα των γυναικών αυτών αλλά και τα λεπτά που εξοικονομούμε καθημερινώς, ο κανόνας των 3 δευτερολέπτων είναι ο επόμενος beauty στόχος μας.