ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο ανέξοδος τρόπος που θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σου σε 3 λεπτά

Imaxtree Imaxtree

Αν κάποια στιγμή στη ζωή σου έχεις αφιερώσει χρόνο για να κάνεις μασάζ προσώπου (είτε μόνη σου, είτε σε κάποιο κέντρο αισθητικής), τότε έχεις ζήσει από πρώτο χέρι την εμπειρία αλλά και την αίσθηση της αναζωογόνησης και σφριγηλότητας που έχει η επιδερμίδα σου αμέσως μετά.

 

Όσο κι αν δεν πάει ο νους σου, το  μασάζ είναι αυτό που μπορεί να τονώσει την επιδερμίδα μας, κάνοντάς την πιο ελαστική, σφριγηλή και λαμπερή, κρύβοντας στην ουσία χρόνια από την εμφάνισή της. Άλλωστε, το πρόσωπό μας καθημερινά «γυμνάζεται» μιας και απαρτίζεται από μυς. Το θέμα είναι να γυμνάζεται σωστά aka να γυμνάζουμε τους σωστούς μύες.

Σύμφωνα μάλιστα με τους δερματολόγους, λίγα λεπτά μασάζ σε τακτική βάση, αρκούν για να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος και η ροή του οξυγόνου στα κύτταρα της επιδερμίδας, αλλά και να μειωθεί το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, να τονωθούν οι μύες του προσώπου, να σμιλευτούν τα ζυγωματικά και η περιοχή γύρω από το πηγούνι, την κάτω γνάθο και το λαιμό, ακόμη και να μειωθούν οι ρυτίδες στο μέτωπο. Αποτέλεσμα; Η επιδερμίδα γίνεται ακόμη πιο λαμπερή, αποκτώντας μία πιο νεανική και αναζωογονημένη όψη. Κι όλα αυτά- σημείωσε- με μικρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις χωρίς να φύγεις από την άνεση του σπιτιού σου.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας όπως ένα πολύ λάδι, serum, μάσκα ή κρέμα προσώπου, μεγιστοποιούνται ακόμη περισσότερο τα οφέλη, μιας και τα ενεργά συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα διεισδύουν βαθύτερα στην επιδερμίδα, συμβάλλοντας στην ακόμη πιο υγιή και νεανική όψη της. Plus: Αν δεν είσαι πρωτάρα του είδους, ένα beauy gadget, όπως το jade roller ή το gua sha είναι αυτό που μπορεί να αναβαθμίσει τη ρουτίνα σου. Ποιες είναι οι σωστές κινήσεις; Εμείς σου προτείνουμε τις τρεις πιο βασικές για πιο ανορθωμένα ζυγωματικά, πηγούνι, γνάθο και βλέφαρα:

Για να σμιλεύσεις τα ζυγωματικά σου:

Εισέπνευσε από τη μύτη και κράτα τον αέρα στο ένα μάγουλό σου. Εναλλακτικά, πίεσε τον αέρα από το ένα μάγουλο στο άλλο μέχρι να εξαντληθεί. Επανάλαβε ακόμη δύο φορές.  Αυτή η κίνηση στοχεύει να τονώσει τους μύες γύρω από το στόμα που γεμίζουν και «υποστηρίζουν» τα μάγουλα.

Για να κάνεις πιο σμιλευμένο το πηγούνι και τη γνάθο σου:

Ανασήκωσε το πηγούνι σου ψηλά και στη συνέχεια,σπρώξε μπροστά την κάτω γνάθο μέχρι να νιώσεις οτι οι μύες σου είναι αρκετά τεντωμένοι. Κράτα για 5 δευτερόλεπτα, άφησε και επανάλαβε 10 φορές. Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει ο μυς που εκτείνεται από τις γωνίες του στόματος μέχρι το κόκκαλο του στέρνου.

Για να ανορθώσεις τα βλέφαρά σου:

Τοποθέτησε τους δείκτες των χεριών σου ανάμεσα στα φρύδια σου και τους αντίχειρες κάτω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών σου. Κλείσε τα μάτια σου και τράβηξε απαλά τον δείκτη προς τα επάνω και αντίχειρα έξω. Κράτα για 30 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε 10 περίπου φορές. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεις τους μύες γύρω από τα μάτια, χαλαρώνοντάς τους και συσφίγγοντας παράλληλα την επιδερμίδα σου.