ΑΡΩΜΑ

NOSE: Η “smell-good” ταινία του Οίκου Dior που μπαίνει στο μυστικό κόσμο της αρωματοποιίας

Dior

Για πρώτη φορά ο οίκος Dior παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ, ανοίγοντας τις πόρτες των «θαυμάτων» της αρωματικής δημιουργίας στο κοινό. Το Nose είναι μία πραγματικά «αρωματική ταινία», που ρίχνει φως σε μία από τις πιο «κρυφές» δουλειές του κόσμου, όπως αυτή, της δημιουργίας αρωμάτων.

Με ταξιδιάρικη διάθεση, για δύο χρόνια, η ομάδα του ντοκιμαντέρ ακολουθούσε τον François Demachy, έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς αρωμάτων της παγκόσμιας αρωματοποιίας, του οποίου οι αρωματικές δημιουργίες είναι αποτέλεσμα μιας μυστηριώδους καλλιτεχνικής έμπνευσης, και μιας τέχνης που είναι και πολύτιμη αλλά και άγνωστη σε μεγάλο βαθμό, σε περισσότερες από 14 χώρες.

Με το δημιουργό αρωμάτων Dior ως οδηγό τους, οι σκηνοθέτες Arthur de Kersauson και Clément Beauvais επιζητούσαν να αποκαλύψουν το μυστήριο του πώς παράγονται τα εξαιρετικά αρώματα. Από την Grasse έως το Nosy Be, μέσω του νησιού Sulawesi και των ακτογραμμών της Ιρλανδίας, μπήκαν στον μυστικό κόσμο ενός συναρπαστικού επαγγέλματος.

Ένας κόσμος ομορφιάς και αρωμάτων τους αποκαλύφθηκε, γεμάτος με λουλούδια και εξαιρετικές πρώτες ύλες, παθιασμένους άντρες και γυναίκες καθώς και εξαιρετικά τοπία. Υπομονετικά, απαθανάτισαν τον αργό χρόνο, τις τεχνικές των ειδικών, τα χαμόγελα και τις σιωπές, τις στιγμές της μοναχικής δημιουργίας και τη συλλογική συνέργεια που κυριαρχεί στη γέννηση των εξαιρετικών αρωμάτων, ελάχιστα από τα οποία υπάρχουν τώρα.

«Από τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα της Grasse στο περγαμόντο Καλαβρίας, μέσα από το πατσουλί Ινδονησίας και το σανταλόξυλο της Σρι Λάνκα, το NOSE είναι μια απίστευτη διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακαλύπτουμε τις μικρές προστατευμένες βιομηχανίες και τις μοναδικές περιοχές που συνέχισαν να παραμένουν ζωντανές , χάρη στη στήριξη ενός οίκου που θέλει να δίνει στα αρώματά του τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, συναντιόμαστε με εκείνους που καλλιεργούν αυτά τα φυσικά
θαύματα, βοηθώντας την πολύτιμη τέχνη και την παραδοσιακή δεξιοτεχνία να αντέξει. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, καταλαβαίνουμε πάνω από όλα, την θεμελιώδη σημασία των ανθρώπινων δεσμών που σφυρηλατούνται από την κοινή επιθυμία να ζωντανέψουν την ομορφιά μέσα σε ένα άρωμα».

Ποιητικό, πλούσιο και διαφορετικό, το NOSE είναι μια πρωτότυπη «ταινία που μυρίζει ωραία» και μας ταξιδεύει σε μια γενναιόδωρη και αισθητηριακή διαδρομή. Με τα πόδια σταθερά στο έδαφος και το νου στα σύννεφα, μας δείχνει ότι ένα υπέροχο άρωμα διαθέτει ιστορία και ψυχή.

«Δεν είμαι καλλιτέχνης, είμαι τεχνίτης». Το άρωμα του Sauvage, ένα πραγματικό παγκόσμιο φαινόμενο, μαζί με όλες τις άλλες ιστορίες επιτυχίας που στιγματίζουν την καριέρα του François Demachy, δεν τον έχουν αλλάξει καθόλου. Δεν είναι ούτε εκδηλωτικός ούτε ικανοποιημένος. Δημιουργός αρωμάτων Dior από το 2006, συνεχίζοντας την πρότερη και ήδη λαμπρή καριέρα του στον κόσμο των πολυτελών αρωμάτων, ο François Demachy δημιουργεί όλα τα αρώματα Dior αυτή τη στιγμή, χωρίζοντας τον χρόνο του μεταξύ του εργαστηρίου στο Παρίσι και του κτήματός του στο «Fontaines Parfumées» στην καρδιά της Grasse, από όπου
κατάγεται.

Εδώ, τα τελευταία 15 χρόνια, έχει εδραιώσει υπομονετικά αμέτρητες συνεργασίες με τη νέα γενιά παραγωγών βιολογικών λουλουδιών, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα αρώματα Dior απολαμβάνουν τα πιο εκλεκτά λουλούδια, στηρίζοντας παράλληλα την αναβίωση της περιοχής του. Οπουδήποτε, από τη Σρι Λάνκα στην Ινδία και από την Ιταλία στο Nosy Be, αυτός ο ακούραστος ταξιδιώτης, που αγαπά τις όμορφες πρώτες ύλες, συνεχίζει να αναπτύσσει βιομηχανίες που διασφαλίζουν ότι τα αρώματα Dior έχουν όσο το δυνατό τα πιο ευγενή
συστατικά.

Το NOSE είναι διαθέσιμο από τις 22 Φεβρουαρίου στο VOD on Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play & Canal VOD και Streaming για τους συνδρομητές του Amazon Prime.