ΝΥΧΙΑ

Negative space: 9 ιδέες για να δοκιμάσεις το μανικιούρ που θυμίζει αφηρημένη τέχνη

instagram.com/aliciatnails/

Ευτυχώς έχουμε αφήσει πίσω τις ημέρες που έπρεπε να μείνουμε σπίτι. Χρειάζεται φυσικά μια προσοχή ακόμη (ο Covid δεν τελείωσε), αλλά η ανάγκη να ξαναζήσουμε όπως πριν, είναι πλέον όλο και πιο εμφανής. Αυτό φυσικά επιβεβαιώνεται και από τα trends που παρατηρούμε στα runways. Για παράδειγμα, τα bold eyes ήταν σήμα-κατατεθέν των Spring/Summer 2022 συλλογών.

Η νέα χρονιά θέλει φαντασία και δημιουργικότητα. Κι αν ένα μανικιούρ περιγράφει αυτά τα δύο, τότε αυτό είναι το negative space. To negative space το γνωρίσαμε στην καραντίνα. Ήταν το εύκολο DIY μανικιούρ την ώρα που τα αγαπημένα μας nail salons ήταν κλειστά. Πρόκειται στην ουσία για ένα minimal μανικιούρ από θέμα τεχνικής, αλλά καθόλου βαρετό. Εξηγώ αμέσως τι εννοώ. Το negative space δημιουργείται πάνω σε καθαρή βάση νυχιών χρησιμοποιώντας το βερνίκι της επιλογής σου (ένα ή διαφορετικές αποχρώσεις) σε ένα μόνο σημείο του νυχιού, ενώ το άλλο παραμένει clean. Είναι ένας τρόπος να υιοθετήσεις ακόμη και τα πιο έντονα χρώματα (αν κάποιες αποχρώσεις σού φαίνονται too much).

Το negative space περιλαμβάνει γεωμετρικές γραμμές και σχήματα. Ρόμβοι, ημικύκλια, τρίγωνα, όλα είναι καλοδεχούμενα. Οι γραμμές όμως είναι πιο abstract και πολλές φορές θυμίζουν αφηρημένη τέχνη. Αν ψάχνεις ιδέες, ακολουθούν παρακάτω μερικά negative space μανικιούρ που ξεχωρίσαμε από το Instagram.

Negative space: 9 ιδέες για να δοκιμάσεις το μανικιούρ που θυμίζει αφηρημένη τέχνη